Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)

Publicat: 24 10. 2024, 18:29
Actualizat: 24 10. 2024, 18:31
Foto: Facebook/Cabral.

Cabral a fost martorul scenelor uimitoare de la malul mării, în care apa era fosforescentă.

Cabral a filmat fenomenul uimitor de la malul mării

Celebrul prezentator a făcut și un filmuleț în care le-a arătat urmăritorilor săi culoarea intensă și inedită a apei, dar le-a cerut totodată și părerea, pentru că acest lucru l-a ”speriat”.

Fenomenul de la Constanța a stârnit un val de reacții în ultimele zile. Această întâmplare este rară, astfel că oamenii care au avut șansa de a vedea culoarea inedită a apei au fotografiat și s-au minunat de ceea ce se întâmplă.

Cabral a filmat momentul în care apa avea o culoare senzațională și a glumit pe tema asta. Prezentatorul Tv vorbea cu prietenului lui, iar cei doi se sfătuiau în legătură cu plecarea din țară, având în vederă că el a scris în descrierea filmulețului că „ne-au atacat alienii”. (n.r.: extratereștrii)

„Sunt la Constanța, în Portul Tomis și e un fenomen foarte interesant. Mă gândesc că ar trebui să fie niște alge care produc asta. Haide să filmăm sau să fugim din țară. Noi dăm acum cu apă. Este apă curată. Nu-mi dau seama cum se vede pe telefon, dar culoarea este foarte intensă. E o algă sau fugim?!”, a spus Cabral în filmulețul pe care l-a publicat pe Instagram.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Cabral Ibacka (@cabralibacka)

Ce este, de fapt, bioluminiscenţa

Fenomenul de la malul mării poartă numele de bioluminescență și e cunoscută și ca biofotogeneză, care reprezintă capacitatea unor organisme vii de a produce lumină. Acest fenomen este un tip special de chimioluminiscență și poate fi observat la licurici, pești care trăiesc în adâncurile oceanului sau ciuperci. Lumina este generată printr-o reacție chimică în care o substanță numită luciferină este oxidată cu ajutorul ATP-ului (o moleculă care furnizează energie). În prezența oxigenului și sub influența unei enzime numite luciferază, luciferina se descompune, proces care duce la emiterea luminii, potrivit Cancan.