Brian May, chitaristul Queen, a suferit un accident vascular cerebral: „Vă rog să nu mă compătimiți. Urăsc asta” (VIDEO)

Brian May, chitaristul Queen, a suferit un accident vascular cerebral: „Vă rog să nu mă compătimiți. Urăsc asta” (VIDEO)
Brian May, chitaristul Queen. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Daniel DeSlover

Chitaristul Queen, Sir Brian May (77 de ani), a anunțat că săptămâna trecută a suferit un uşor accident vascular cerebral (AVC). El a precizat că nu a comunicat public acest lucru încă de atunci pentru că n-a vrut să fie compătimit. Acum e bine și poate cânta din nou, notează BBC.

Brian May a anunțat că a suferit un mini-AVC

„Brusc nu-mi mai puteam controla acest braţ, aşa că a fost puţin înfricoşător, trebuie să recunosc”, a spus May într-o înregistrare.

Între timp, legendarul chitarist s-a făcut bine: „Vestea bună e că pot cânta după evenimentele din ultimele zile. Spun asta deoarece exista o oarecare îndoială, din cauza acestei mici probleme. A avut loc cam acum o săptămână și au numit-o un accident vascular cerebral minor”.

Brian May a mai transmis că a ales să vorbească abia acum deoarece n-a vrut să fie compătimit de nimeni: „Vă rog să nu faceţi asta, că-mi va aglomera căsuţa de e-mail şi urăsc să mi se întâmple asta”.

Amintim că, în 2020, chitaristul trupei Queen a suferit un preinfarct, iar medicii i-au implantat atunci trei stenturi.

Ce este un AVC

Accidentul vascular cerebral (AVC) apare când e întreruptă alimentarea cu sânge a unei părţi a creierului și poate duce chiar la deces. Semne frecvente sunt: apariţia unei slăbiciuni sau amorţeli la un braţ, ”căderea” unei părţi a feţei sau vorbirea confuză.

Dacă alimentarea cu sânge a creierului e întreruptă temporar, cauzează un mini-AVC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`