Azi este ziua Angelei Gheorghiu. Frumoasa soprană împlinește 55 de ani

Azi este ziua Angelei Gheorghiu. Frumoasa soprană împlinește 55 de ani
FOTO: Hepta.ro

Soprana Angela Gheorghiu nu mai are nevoie de nicio przentare. De-a lungul carierei sale în muzică, artista a strălucit pe scenele din România și din întreaga lume. Prezentă în saăli de operă și concerte din New York, Londra, Paris, Berlin, Tokyo, Veneția sau Los Angeles, românca a încântat sute de mii de fani de-a lungul anilor.

Astăzi, Angela Gheorghiu împlinește frumoasa vârstă de 55 ani. Născut în 1965, la Adjud, județul Vrancea, Angela a urmat cursurile Școlii de Muzică din București și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, în 1990, informează Agerpres.

La scurt timp, vocea unică, dar și prezența scenică aveau să o transforme într-unul dintre cele mai mare talente ale scenei internaționale.

Angela Gheorghiu a debutat pe scena internațională la 27 de ani

În 1992, frumoasa soprană și-a făcut debutul internațional, în „Boema” de Puccini, la Royal Opera House. În același an, talentul Angelei Gheorghiu a debutat și la Metropolitan Opera din New York, dar și la Opera de Stat din Viena.

În 1994, la Royal Opera House din Londra, Angela Gheorghiu a cântat pentru prima dată „Traviata”, iar de atunci a încântat în mod constant inimile spectatorilor în orașe precum: New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Salzburg, Madrid, Barcelona, Valencia, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Taipei, San Juan, Ljubljana, Shanghai.

Drama neștiută a sopranei

Deși s-a bucurat de o carieră fulminantă și a strălucit pe marile scene ale lumii, soprana Angela Gheorghiu a trecut printr-o adevărată drama, în momentul în care sora ei a decedat. Artista a povestit în trecut că decesul surorii ei i-a adus foarte multă durere, iar în multe seri a adormit plângând.

Imediat după nefericitul eveniment, artista a fost nevoită să plece în America, la Metropolitan Opera House, unde urma să înceapă o nouă producție. Deși pierderea a fost una dureroasă, ea a mărturisit că a încercat să își transpună trăirile în artă.

„După moartea surorii a trebuit să mă duc direct la Metropolitan Opera, direct să muncesc, să am o nouă producție şi să încep repetițiile. Din stările negative, stările tragice în care m-am aflat tot ce s-a legat de artă şi de lumea mea, mi-a făcut enorm de mult bine, deci m-a salvat”, a explicat Angela Gheorghiu pentru Digi24.

Frumoasa soprană a povestit că sora ei i-a fost de multe ori aliată, în clipele în care era prezentă pe scenă, iar emoțiile erau din ce în ce mai mari:

„Am trăit, da. Nu în timpul zilei, doar seara, pe parcursul a doi ani pentru că eram doar eu cu mine când adormeam, plângeam şi adormeam aşa. Ba mai mult, mi-am luat-o aliată pe sora mea. De foarte multe ori, în momentele cheie chiar şi pe scenă când erau emoțiile cele mai mari eu mă rugam ei, nu mă rugam lui Dumnezeu: „Tu eşti acolo, te rog frumos, pune-mi o vorbă bună, spune şi despre mine, aici se munceşte, ajută-mă”, a adăugat ea pentru sursa citată anterior.

În 1996, soprana Angela Gheorghiu s-a căsătorit cu tenorul Roberto Alagna, iar împreună nu au avut copii. Mariajul lor s-a încheiat însă în 2013.

Totuși, Angela Gheorghiu are o fiică adoptivă, pe Ioana Dan. Tânăra a fost adoptată la vremea la care avea doar 11 ani și este fiica „naturală” a surorii artistei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:59 - Nelu Tătaru a fost demis din funcția de președinte PNL Vaslui și va fi scos de pe lista pentru alegerile parlamentare. Nicolae Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”
10:56 - Cine este primul român care a reușit la 61 de ani să escaladeze toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri de pe Pământ
10:50 - Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu despre integrarea Schengen terestru pentru România: „Să nu apară o catastrofă. Ar fi o problemă pentru România dacă, eventual, ar exista o ruptură guvernamentală”
10:48 - Când primesc vârstnicii pensia în octombrie. Pensionarii care primesc 100 de lei în plus
10:35 - Eurodeputații au cântat în cor imnul anti-fascist „Bella ciao!” după discursul lui Viktor Orban (VIDEO)
10:26 - Tănase Stamule (PNL) despre acuzațiile de luare de mită aduse fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru: „La toate cererile DNA de până azi, PNL a votat pentru ridicarea imunității. Avem încredere în justiție”
10:11 - Un cunoscut fotbalist al Panathinikos, găsit mort în piscina casei sale. Care este cauza morții
09:53 - Extrem de emoționată, Mirabela Dauer a izbucnit în plâns la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru: „A fost prietenul meu de suflet, omul cel mai bun din viața mea”
09:52 - Tablou al pictorului român Adrian Ghenie vândut cu peste două milioane de euro. Pictura a fost scoasă la licitație în Londra
09:49 - România are datorii mari în țările în care românii au fost tratați. Cea mai mare sumă trebuie plătită pentru Germania