Procesul, care susținea că Dylan a abuzat sexual o fetiță de 12 ani în 1965, a fost abandonat în iulie, iar Billboard relatează că avocații cântărețului urmăresc acum sancțiuni, invocând o „conduită greșită în mod intenționat și nerușinată” – informează The Guardian.
Orin Snyder, care conduce echipa juridică a lui Dylan, i-a scris unui judecător federal pentru a spune că avocații femeii, Daniel W Isaacs și Peter J Gleason, „nu ar fi trebuit să introducă această acțiune – acuzându-l pe [Dylan] de o crimă odioasă – dacă nu intenționau să o judece în mod responsabil”.
Femeia, identificată drept JC, a susținut că Dylan a abuzat de ea în camera sa de la hotelul Chelsea din Manhattan când avea 23 sau 24 de ani. Dylan a negat afirmațiile, reprezentanții săi declarând „imposibilitatea cronologică” a acuzației, având în vedere locul în care se afla în perioada respectivă, bine documentat, și descriind cazul ca fiind o „farsă condusă de avocați”.
Înainte de renunțarea la proces, echipa de avocați a lui Dylan a acuzat-o pe femeie că a distrus probe după ce aceasta nu a reușit să prezinte e-mailuri și mesaje text până la termenul limită impus de instanță.
Snyder i-a scris judecătorului: „Domnul Isaacs și domnul Gleason nu au reușit să prezinte documentele pe care ar fi trebuit să le dețină și să le examineze înainte de a intenta acest proces în primul rând.
„Așa cum am spus în ședința publică a instanței săptămâna trecută, multe dintre documentele pe care le-am văzut, inclusiv zeci de e-mailuri între reclamantă și terțe părți cheie pe care avocatul se pare că nici măcar nu s-a deranjat să le consulte, subminează și contrazic acuzațiile reclamantei”.
Isaacs a răspuns printr-o scrisoare în care a spus că procesul a fost „intentat cu bună credință și cu intenția de a litiga în mod responsabil”.
El a pus problemele pe seama „recalcitranței” clientului său, despre care a spus că a refuzat să predea materiale cheie în ciuda cererilor repetate.