Anchetă după moartea unei fane la concertul lui Taylor Swift, în Brazilia: Organizatorii susțin investigarea

Anchetă după moartea unei fane la concertul lui Taylor Swift, în Brazilia: Organizatorii susțin investigarea
Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/ABACAPRESS.COM

Autoritățile din Rio de Janeiro au demarat o anchetă privind firma Time4Fun, responsabilă cu organizarea concertelor artistei Taylor Swift în Brazilia, după decesul unei fane în timpul unui spectacol canicular, relatează Adevărul.ro.

Investigarea vizează presupusa „punere în pericol a vieții și sănătății” spectatorilor la concertul desfășurat pe Stadionul Olimpic Nilton Santos la 17 noiembrie.

Tânăra a decedat la spital

Ana Clara Benevides Machado, o fană a Taylor Swift, a căzut inconștientă în timpul concertului și a decedat ulterior în aceeași noapte la spital. Cauza decesului nu a fost încă dezvăluită, însă Departamentul Municipal de Sănătate din Rio de Janeiro a indicat un stop cardio-respirator.

Temperaturile ridicate, cu o temperatură resimțită de 58 de grade Celsius din cauza umidității, au contribuit la condițiile periculoase de pe stadion.

Reacția publicului și a organizatorilor

Spectatorii au raportat leșinuri și disconfort din cauza căldurii intense și accesului limitat la apă. Taylor Swift a amânat concertul programat pentru seara următoare, exprimând prioritățile sale față de siguranța și bunăstarea fanilor și echipei sale. Artista a transmis pe rețelele sociale că este „copleșită de durere” de pierderea fanei.

Directorul general al Time4Fun, Serafim Abreu, a prezentat scuze în fața celor afectați, declarând că sunt conștienți de responsabilitatea lor în organizarea unui eveniment de asemenea amploare.

Abreu a subliniat eforturile și resursele depuse pentru a respecta cele mai bune practici internaționale în industria evenimentelor, asigurând confortul și siguranța participanților.

„Suntem conştienţi de responsabilitatea enormă pe care o avem de a organiza un eveniment de această anvergură, motiv pentru care nu am făcut rabat în eforturile sau resursele noastre pentru a urma cele mai bune practici internaţionale din industria noastră astfel încât să putem garanta confortul şi siguranţa tuturor”, a spus Abreu, potrivit Agerpres, care citează sursele amintite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)