Cântăreața ADDA a făcut publică lupta sa cu Borelioza și Bartonella, dezvăluind că, înainte de a primi diagnosticul corect, a fost diagnosticată greșit timp de peste doi ani. Într-un mesaj puternic pentru medici și pentru toți cei care trec prin experiențe similare, ADDA îndeamnă la o schimbare în modul în care sunt diagnosticate și tratate aceste afecțiuni complexe, potrivit Unica.ro.
Vezi această postare pe Instagram
Solista ADDA, cunoscută pentru cariera sa muzicală, a făcut publică lupta sa cu Borelioza și Bartonella, două afecțiuni complexe, în urma unui diagnostic greșit care a durat mai bine de doi ani. Într-un gest curajos, solista a împărtășit experiența sa și a transmis un mesaj important către medici, în speranța că alte persoane aflate în aceeași situație să nu treacă prin suferința prin care a trecut ea.
Mesajul către medici este unul puternic și sincer. Solista a atras atenția asupra pierderii timpului prețios în cazul unui diagnostic eronat și asupra riscurilor extinderii infecției în timp. Costurile financiare implicate în demersul său medical au fost semnificative, iar mesajul său vine cu un apel la îmbunătățirea procesului de diagnosticare și tratament.
„La mine toate analizele în valoare de 150.000 de euro stau într-o cutie. Nu le-am întins niciodată să văd câte sunt. E un teanc gros. Prin asta trece un bolnav de Borrelia până să primească diagnosticul. Problema e că pierde timp prețios. Timp în care spirochetele se înmulțesc și migrează peste tot, afectând tot corpul. De asta se adaugă mereu câte un simptom”, a scris solista pe Instagram.
Artista îi îndeamnă pe medici să efectueze teste pentru Borelioză și Bartonella chiar și în cazul în care pacienții nu prezintă eritem (înroșire a pielii care pălește la apăsare), o manifestare vizibilă a acestor afecțiuni.
„Eritemul apare la mușcătură, doar în două cazuri: căpușa colcăia de borrelii sau pacientul avea deja anticorpi. De-asta apare la 30% din oameni”, a explicat ADDA.
De asemenea, solista avertizează împotriva introducerii acului în picioarele copiilor muscați pentru a scoate căpușa, deoarece aceasta poate elibera sucul gastric al căpușei în victimă. Prin aceste sfaturi, ADDA urmărește să reducă riscul de infecție în cazul în care oamenii intră în contact cu căpușe purtătoare de bacterii.
Mesajul de final al ADDEI este unul plin de speranță că schimbarea este posibilă în diagnosticarea și tratamentul acestor afecțiuni complexe.
„Sunt multe de spus… Multe. Mă rog la Dumnezeu să se schimbe ceva!”, a încheiat ADDA.
Vezi această postare pe Instagram