Actorul Will Ferrell, despre transfobie: „Dacă simți că cei din comunitatea trans sunt o amenințare la adresa sa, s-ar putea să fie din cauză că nu ești sigur pe tine”

Actorul Will Ferrell, despre transfobie: „Dacă simți că cei din comunitatea trans sunt o amenințare la adresa sa, s-ar putea să fie din cauză că nu ești sigur pe tine”
Sursă foto: Hepta/Credit Image: © Moses Namkung/ZUMA Press Wire)

Will Ferrell a vorbit cu The Independent în cadrul turneului său de presă pentru documentarul Netflix „Will & Harper” și a fost rugat să-și împărtășească părerea și să explice de ce există transfobia. El a răspuns: „Cred că ne temem de ceea ce nu cunoaștem”.

Ferrell spune că nu înțelege de ce s-ar simți un bărbat heterosexual amenințat de o persoană trans

„Will & Harper” se concentrează pe prietenia dintre Ferrell și Harper Steele. Cei doi s-au cunoscut în anii 1990 în timpul participării lor la „Saturday Night Live”. Steele a apărut ca transgender după 30 de ani de prietenie care i-a legat.

Documentarul, care a fost cumpărat de Netflix după premiera sa la Sundance la începutul acestui an, îi arată pe cei doi comedianți într-o călătorie prin America, în timp ce își redescoperă prietenia după ce Steele a dezvăluit că e trans.

„Există foarte multă ură”, a spus Ferrell pentru The Independent. „Ea e reală și este o situație foarte nesigură pentru persoanele trans uneori. … Dar nu știu de ce persoanele trans ar putea să mă facă să mă simt amenințat ca bărbat cis. Nu știu de ce m-aș putea simți amenințat de Harper.”

„Este atât de ciudat pentru mine, pentru că Harper este în sfârșit… ea”, a adăugat el. „Ea este în sfârșit ceea ce a fost întotdeauna menită să fie. Indiferent dacă poți sau nu în cele din urmă să înțelegi asta, de ce ți-ar păsa dacă cineva este fericit? Cu ce te-ar amenința asta? Dacă comunitatea trans reprezintă o amenințare pentru tine, cred că s-ar putea să aibă legătură cu faptul că tu nu ai încredere în tine.”

Harper Steele și-a anunțat prietenii că e trans printr-un e-mail

Ferrell a declarat pentru Variety, la Sundance, înainte de premiera documentarului că Steele s-a dezvăluit ca fiind transgender într-un e-mail pe care l-a trimis unor prieteni. „Toți l-am susținut și ne-am exprimat dragostea”, a spus el. „Dar asta a deschis întrebări precum, cum te putem ajuta? Ce ai nevoie să facem?”

Comediantul a spus că nu avea „cunoștințe” despre comunitatea trans, înainte de episodul cu Harper. „Am întâlnit persoane trans, dar nu am avut niciun apropiat care să se definească așa în viața mea”, a spus Ferrell. „Așadar, acesta era un teritoriu nou pentru mine, motiv pentru care cred că pentru noi amândoi e foarte important ca acest film să apară peste tot în lume.

Este o șansă pentru noi toți din comunitatea cis să putem pune întrebări și, de asemenea, pur și simplu să ascultăm și să fim acolo ca prieteni, pentru a discuta această experiență.” Documentarul „Will & Harper” e difuzat pe Netflix din 27 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`