Actorul de origine română care va juca rolul lui Trump în filmul The Apprentice, Sebastian Stan, spune că răbufnirea fostului președinte la adresa lui „încurajează violența”

Actorul de origine română care va juca rolul lui Trump în filmul The Apprentice, Sebastian Stan, spune că răbufnirea fostului președinte la adresa lui „încurajează violența”
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / Aurore Marechal

Vedetele unui film nou lansat despre Donald Trump, actorii Jeremy Strong și Sebastian Stan, au declarat pentru BBC că sunt îngrijorați de incitarea la violență din urma criticilor candidatului la președinția SUA la adresa filmului, anunță BBC.

Sebastian Stan spune că Trump „ar trebui să fie recunoscător” pentru filmul controversat

Fostul președinte a încercat să blocheze recenta lansare a lui The Apprentice – care a apărut cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Trump a numit duminică persoanele implicate în realizarea filmului „mizerii umane” într-o postare pe rețelele de socializare.
Stan a spus că crede că comentariile „incită la violență”, în timp ce Strong a spus că începe să simtă că situația este „puțin periculoasă” după postarea lui Trump.

Trump a susținut, de asemenea, că filmul este „fals” și „o lovitură cu toporul” lansată chiar înainte de votul din 5 noiembrie „pentru a încerca să-i rănească” campania.

Principalii actori ai filmului au apărat acuratețea istorică a filmului într-un interviu acordat programului Today de la BBC Radio 4.
Strong, când a fost întrebat în timpul interviului dacă a simțit teamă sau îngrijorare pentru că joacă în film, a răspuns: „Abia ieri am simțit că e ușor periculos.”

Scenaristul filmului a spus că este „fericit că (Trump) acordă atenție filmului

El a spus că faptul că Trump l-a vizat pe scriitorul filmului Gabe Sherman – numindu-l „un om josnic” și punându-i la îndoială realizările – a stârnit un val de ură.

„Ieri [Sherman] a fost bombardat cu amenințări, amenințări cu moartea, ură antisemită”, a spus Strong.
Sebastian Stan a spus că comentariile sunt de o „violență care inspiră, o amenințare”.

„Mulți oameni acum, mulțumită lui, simt că au această permisiune de a se comporta ca animalele și tot ce am încercat să facem este să inspirăm o conversație… față de o persoană care se numește liderul lumii libere și care candidează la președinție”.

The Apprentice este plasat în anii 1970 și 80, când Trump, interpretat de Stan, începea să-și facă un nume ca om de afaceri la New York.
Filmul se concentrează pe relația lui Trump cu avocatul și mentorul Roy Cohn (interpretat de Succession’s Strong), care i-a insuflat anumite valori, cum ar fi să nu admită niciodată înfrângerea.

Ambii actori au remarcat că cercetarea amplă a filmului s-a „bazat pe documentele istorice”.
Scenaristul filmului, Sherman, la începutul acestei săptămâni, la premiera de la Londra, a spus că este „fericit că (Trump) acordă atenție filmului. Înseamnă că a atins un punct sensibil”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel
20:57 - Raluca Turcan, despre referendumul lui Nicușor Dan: Să dăm o Ordonanță de Urgență, să fie secțiile de votare suprapuse și să sprijinim o consultare a bucureștenilor, care este necesară pe niște chestiuni foarte importante (VIDEO)