Nouă ani de la moartea Mălinei Olinescu: Controversele legate de decesul artistei care și-a pus capăt zilelor la doar 37 de ani

Nouă ani de la moartea Mălinei Olinescu: Controversele legate de decesul artistei care și-a pus capăt zilelor la doar 37 de ani

În urmă cu 9 ani, o veste tragică a zguduit lumea artistică din România. Pe 12 decembrie 2011, cântăreața Mălina Olinescu a murit, la doar 37 de ani, după ce și-a pus capăt zilelor, aruncându-se de la etajul 6 al apartamentului în care locuia, în zona Gării de Nord din Capitală.

Au trecut 9 ani de la moartea cântăreței Mălina Olinescu

Născută pe 29 ianuarie 1974, în București, Mălina Olinescu a venit pe lume într-o familie de artiști. Mama sa este cântăreața Doina Spătaru, rudă cu celebrul artist Dan Spătaru, iar tatăl ei a fost Boris Olinescu, un actor foarte apreciat în anii 1960. De altfel, Mălina Olinescu a murit în condiții similare cu tatăl său, care, în 1981, s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc.

Mălina Olinescu a fost considerată una dintre cele mai bune voci feminine din generația sa. După moartea ei, în presă s-a scris că suferea de depresie, afecțiune care ar mai fi adus-o, în trecut, în pragul sinuciderii. Artista ar mai fi încercat să-și ia viața în 2007, la scurt timp după ce a divorțat de Dan Stesci, compozitor al trupei Compact, cu care a fost căsătorită timp de 7 ani. Atunci medicii au reușit să o salveze însă câțiva ani mai târziu, în 2011, nu s-a mai putut face nimic pentru ca viața Mălinei Olinescu să fie salvată.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 11 spre 12 decembrie, după ce Mălina Olinescu ar fi avut o ceartă cu iubitul ei, Sebastian Truță, care era cu 12 ani mai tânăr decât ea, și cu care ar fi avut planuri de căsătorie.

Talentul muzical al Mălinei Olinescu, descoperit încă din copilărie

Mălina Olinescu a început să cânte la vârsta de 5 ani, iar în copilărie și adolescență a participat la mai multe festivaluri de muzică. În 1995 a câștigat premiul I la festivalul de muzică uşoară Aurelian Andreescu, secţiunea interpretare.

Un an mai târziu, în 1996, Mălina a intrat în proiectul ”Școala vedetelor” de la Televiziunea Română, un show extrem de urmărit în acea vreme. Alături de colegii săi, mulți dintre ei deveniți nume importante în lumea muzicală sau de televiziune din România, a participat la numeroase concerte în toată țara.

Și tot în 1996, Mălina Olinescu a participat la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, unde s-a clasat pe locul al III-lea la secțiunea interpretare.

Anul următor a fost unul plin de realizări profesionale pentru Mălina Olinescu. În 1997, aceasta a obținut premiul I la secțiunea interpretare a festivalului Cerbul de Aur de la Brașov și a participat din nou la Festivalul de la Mamaia, unde, împreună cu compozitorul Adrian Romcescu, a fost recompensată cu premiul I la secțiunea șlagăre, cu melodia „Mi-e dor de tine”. În 1997, artista a lansat și primul său album, ”Ready for you”, cu piese în limba engleză.

Mălina Olinescu a reprezentat România la Eurovision, în 1998

Tot alături de Adrian Romcescu, Mălina a reprezentat România, în 1998, la festivalul Eurovision. Atunci, ea a interpretat pe scena de la Birmingham, Anglia, melodia „Eu cred”, cu care s-a clasat pe locul 22 din 25.

Iar în 1999, Mălina Olinescu a lansat albumul ”Pot să zbor”, pentru care a lucrat cu fostul său coleg de la ”Școala vedetelor”, Adrian Despot, solistul trupei Vița de vie, dar și cu compozitorii Andrei Kerestely și Adrian Romcescu.

Vocea Mălinei Olinescu apare și pe albumul cu cântece pentru copii ”Cutiuța muzicală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
01:05 - Partida România – Kosovo din Liga Naţiunilor, întreruptă în minutul 90+5 după ce jucătorii kosovari au ieșit de pe teren. Ei n-au mai vrut să revină și, cel mai probabil, tricolorii vor câștiga cu 3-0 „la masa verde”
00:13 - Rareș Bogdan, despre documentul publicat de Guvern: „Marcel Ciolacu minte, și-l dorește cu disperare pe Simion în turul 2 și încearcă să-i ducă de nas pe alegători”. Argumentele liderului liberal
23:57 - Cancelarul Karl Nehammer, despre decizia Gazprom de a nu mai livra gaze naturale Austriei: „Nu ne vom lăsa şantajaţi şi nu vom fi puşi în genunchi”
23:44 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt îndreptați împotriva mea. În ultimele zile au început să-mi vorbească foarte urât. DGASPC nu face destul pentru a mă ajuta / Înmormântarea lui Prigoană, de rit satanist (VIDEO)
23:09 - Angajata unui spital din Capitală, acuzată că ar fi furat produse medicale. Bunurile erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
22:55 - Cătălin Manea: „Eu îl știu pe George Simion din Parlament și nu știu să fi avut vreun proiect, vreo realizare” / „Premierul Ciolacu nu a mințit în privința sa” (VIDEO)
22:24 - Accident între un autocar și o mașină, în județul Neamț. Șoferul, scos din autoturism de către martori
22:18 - Cristina Prună, despre Lasconi: Cred că românii au nevoie și au dreptul să aibă un președinte fără legături cu vechiul sistem, cu toate aceste privilegii perpetuate de-a lungul anilor (VIDEO)
22:05 - Goana pentru alimentele care vor fi pe masa de Crăciun a început. Ce produs cumpără românii încă de pe acum, de frica scumpirilor
22:02 - Ionel Bogdan (PNL), după documentul publicat de către Guvernul României primit de la autoritățile ucrainene: „În acest moment, PSD are o retorică foarte apărătoare la adresa lui George Simion” (VIDEO)