Weekend cu grindină și caniculă! Care sunt zonele vizate? Prognoza meteo pentru următoarele zile transmisă de meterologul ANM (VIDEO)

Weekend cu grindină și caniculă! Care sunt zonele vizate? Prognoza meteo pentru următoarele zile transmisă de meterologul ANM (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Urmează un weekend canicular, dar vor fi și fenomene meteo extreme, vijelii, grindină.

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu la ANM, a dat mai multe detalii în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, cu privire la prognoza meteo din acest weekend. De asemenea, a mai adăugat că la începutul săptămânii viitoare cel mai cald va fi în partea de sud-vest a țării.

„Așteptăm manifestări de instabilitate pe arii restrânse”

“Vremea va fi, într-adevăr, călduroasă, cu temperaturi peste 30 ° în mare parte din țară, mai ales duminică vor fi temperaturi mai ridicate. Mâine ne oprim la 34-35 °, poate izolat 36 ° în Oltenia, însă duminică temperaturile cresc și putem să avem și valori undeva spre 37 ° în Banat și în sudul Olteniei. Caniculă și în Capitală, mai ales duminică, când temperatura va urca la 34-35 °. Sâmbătă, în Capitală, o temperatură de 32-33 °. Cât privește instabilitatea, astăzi, într-adevăr, avem parte de instabilitate mai accentuată în Moldova, în Vestul Transilvaniei și în zonele de munte, unde până diseară, la ora 21:00, avem în vigoare un Cod galben pentru fenomene asociate instabilității, respectiv averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, chiar un Cod portocaliu a fost în vigoare pentru județele Bacău și Neamț, până la ora 14:30, tocmai a expirat acest Cod portocaliu de tip nowcasting.

Așadar, o vreme instabilă astăzi, inclusiv în partea de sud, spre orele serii, așteptăm manifestări de instabilitate pe arii restrânse. Și în Capitală ar putea să fie averse și descărcări electrice, însă în weekend aceste manifestări de instabilitate se răresc, poate să mai plouă mâine prin Carpații Orientali și prin partea de sud-est, însă sunt ploi slabe, de scurtă durată, nu fenomene de instabilitate pronunțată, așa cum avem astăzi, iar duminică – o vreme frumoasă în toate zonele țării, o vreme însorită, un cer mai mult senin și vânt liniștit, fie că vorbim de mare, fie că vorbim de munte, o vreme bună la acest final de săptămână, dar așa cum am menționat, temperaturile cresc duminică, 37 ° estimate pentru partea de sud-vest a țării, iar la începutul săptămânii viitoare, luni și marți, putem să avem și temperaturi în jurul a 38 °, tot în partea de sud-vest a țării. Acolo va fi cel mai cald la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Mihai Huști.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi