Vremea în România, 26 iulie 2023: A doua zi de cod roșu de caniculă în București și opt județe

Vremea în România, 26 iulie 2023:  A doua zi de cod roșu de caniculă în București și opt județe
Sursa foto: Shutterstock

Opt judeţe şi municipiul Bucureşti se află miercuri sub avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, temperaturile fiind estimate la 40 – 42 de grade Celsius, relatează Digi24.ro.

Avertizare meteorologică de caniculă și disconfort termic

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, vestul judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei şi în centrul şi sud-vestul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii mai atenţionează că miercuri valul de căldură şi canicula vor persista în jumătatea de sud-est a ţării. Va fi Cod galben în nordul Olteniei şi al Moldovei, sudul şi estul Transilvaniei şi pe litoral, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Cod portocaliu de furtună pentru localități din trei județe

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţa, o nouă avertizare Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 8:00, în judeţul Cluj (localităţile: Gherla, Căşeiu, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraş, Chiuieşti, Cuzdrioara, Fizeşu Gherlii, Câţcău, Ţaga, Vad, Borşa, Sânmărtin, Bobâlna, Corneşti, Dăbâca, Aluniş, Jichişu de Jos); judeţul Sălaj (Gâlgău, Poiana Blenchii); judeţul Bistriţa-Năsăud (Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Feldru, Maieru, Telciu, Prundu Bârgăului, Rodna, Tiha Bârgăului, Lechinţa, Nimigea, Rebrişoara, Josenii Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Târlişua, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Dumitra, Livezile, Şintereag, Chiochiş, Ilva Mica, Braniştea, Petru Rareş, Uriu, Şieu-Măgheruş, Nuşeni, Lunca Ilvei, Şieu, Matei, Şanţ, Leşu, Salva, Rebra, Negrileşti, Parva, Budacu de Jos, Şieu-Odorhei, Mărişelu, Dumitriţa, Ilva Mare, Galaţii Bistriţei, Cetate, Măgura Ilvei, Chiuza, Coşbuc, Ciceu-Giurgeşti, Runcu Salvei, Poiana Ilvei, Ciceu – Mihăieşti) se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 25-30 litri/mp, local vânt puternic cu rafale de peste 70 – 80 km/h, vijelie şi grindină de dimensiuni medii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)