Val neobișnuit de căldură în România. Temperaturile depășesc 20°C

Val neobișnuit de căldură în România. Temperaturile depășesc 20°C
Foto: Pixabay

Un val de aer cald aduce temperaturi neobișnuit de ridicate în București, în acest weekend. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor ajunge până la 21°C.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o prognoză specială pentru intervalul 25 februarie ora 12.00 – 27 februarie ora 15.00, valabilă pentru zona municipiului București.

Până duminică, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 15…17 grade (valori cu 8…10 grade mai ridicate decât media climatologică) și o minimă de 5…7 grade.

Vreme de iarnă la munte

În zonele montane, vremea este la cealaltă extremă. Ninsorile vor deveni abundente, vântul puternic va viscoli ninsoarea pe crestele Carpaților și se va depune strat consistent de zăpadă în zona Carpaților Occidentali (Apuseni), nordul Carpaților Orientali din a doua parte a nopții de 25/26 februarie 2023 și până în după-amiaza zilei de 27 februarie 2023. Strat consistent de zăpadă se va depune și în nord-vestul Moldovei, zona submontană și montană din vestul Moldovei, nord-vestul, estul, nord-estul Transilvaniei, estul Maramureșului și local în nordul extrem al Transilvaniei până în cursul după-amiezii de 27 februarie.

Meteorologii au prelungit Codul portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţului Cluj până la ora 15:00 şi au emis o serie de atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în 12 judeţe din regiunea Transilvaniei şi a Moldovei.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sâmbătă, 25 februarie, până la ora 15:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 120 km/h, precum şi viscol.

Tot până la ora 15:00, în zone şi localităţi din judeţele Mureş, Harghita, Sibiu, Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Covasna, Braşov, Alba, Arad şi Bihor se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 – 65 km/h.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`