Val de frig peste România. Ce a spus Iris Răducanu, meteorolog ANM, despre starea vremii (VIDEO)

Val de frig peste România. Ce a spus Iris Răducanu, meteorolog ANM, despre starea vremii (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Val de frig peste România, potrivit meteorologilor. Începând de luni, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei în cea mai mare parte a țării, în special în dimineața și noaptea. În depresiuni, temperaturile vor scădea până la -19 grade, a relatat Luiza Cergan, luni dimineață, la Știrile B1 TV.

Iris Răducanu, meteorolog ANM, detalii pe B1 TV despre starea vremii

„Astăzi, pe parcursul zilei, vremea va fi mai rece decât în mod normal în mare parte a țării, cu precădere în prima parte a zilei. În vestul, sud-vestul teritoriului, ne așteptăm la înnorări și în special în zona deluroasă și montană să avem parte de precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare, iar în celelalte regiuni vom avea un cer variabil spre senin. Temperaturile maxime astăzi se vor încadra între -3 și 5 grade”, a declarat meteorologul.

Valul de frig nu va ține mult, iar temperaturile vor ajunge la normalul perioadei. În unele zone va apărea chiar și soarele.

„În zilele următoare ne așteptăm ca temperaturile să mai crească și să ne situăm peste normele caracteristice perioadei până la sfârșitul săptămânii, norme care se încadrează în acest moment între -3 grade, în nordul teritoriului, și 6 grade, în sud-est. De mâine se mai reglează temperatura. În schimb, rămânem următoarele două nopți cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, astfel că nopțile și diminețile încă vor mai fi reci”, a mai spus Iris Răducanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`