Va ninge două săptămâni în România. Meteorologii anunță când vor începe ninsorile și care vor fi zonele vizate

Va ninge două săptămâni în România. Meteorologii anunță când vor începe ninsorile și care vor fi zonele vizate
Foto: Pixabay

Deși suntem în a doua lună de toamnă, iarna a început să își facă simțită prezența mai repede. Meteorologii Accuweather au anunțat că va ninge timp de două săptămâni în România.

România se confruntă cu o vreme instabilă

În ultimul timp, vremea în România a fost instabilă pentru această perioadă. În timp ce în anumite zone din țară temperaturile erau de vară, în alte părți oamenii s-au confruntat cu ploi torențiale. În anumite zone, ninsorile își vor face apariția mai devreme, iar meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, conform cancan.ro. 

În Predeal, la început de noiembrie se vor resimți 12 grade Celsius,însă din data de 4 noiembrie vor începe precipitați serioase, iar temperaturile vor scădea semnficiativ. Pe data de 7 noiembrie vor începe ninsorile în Predeal, iar precipitațiile se vor menține până la finalul lunii, când temperaturile vor ajunge între 0 și -6 grade Celsius.

Când a fost prima zăpadă în România în acest an

Prima zăpadă a avut loc pe 15 septembrie, pe Transalpina. A nins la peste 1.900 de metri, iar șoferii au fost sfătuiți să își pregătească mașinile corespunzător pentru iarnă.

„Pe Transalpina, la peste 1900 m altitudine , în sectorul Dengherul -Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de 5 cm iar vizibilitatea este redusa din cauza ceței. Conducătorii auto care vor sa traverseze Transalpina peste masivul Parang sunt sfătuit sa renunțe sau sau sa fie pregătiți pentru drum în condiții de iarna . Temperaturile sunt scăzute și se vor forma sectoare de polei , zăpadă înghețată și gheață.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:19 - Locul ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA după victoria de la Hong Kong. Salt important în ierarhia mondială
13:17 - Alimentul unic care se produce doar în România. Este o delicatesă de care puțini români au auzit
13:13 - Climatologii avertizează că râurile din lume seacă în cel mai rapid ritm din ultimii 30 de ani
13:04 - „O nuntă așa cum am visat amândoi!”. Monica Bîrlădeanu a făcut primele declarații după ce s-a căsătorit cu Valeriu Gheorghiță (FOTO)
12:50 - Nicolae Ciucă, întâlnire cu familia tinerei de origine română ținute în captivitate de Hamas de aproape un an: „România susține ferm eliberarea ostaticilor și rămâne un partener de încredere al Israelului în lupta împotriva terorismului”
12:49 - Una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță din România are printre cele mai ieftine case din Europa. Orașul se regăsește în multe topuri internaționale
12:32 - „Miroase a hoţie”: Noi acuzații de fraudă în cazul bugetului Casa Verde Fotovoltaice pentru Oltenia. Fondurile au fost epuizate în 80 de secunde
12:25 - Împrumuturile statului, aproape de record. Septembrie, una dintre lunile cu cele mai mari împrumuturi din an
12:23 - Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)
12:22 - LeBron și fiul său, Bronny James, au făcut istorie în NBA, fiind primul duo tată-fiu care a jucat în aceeași echipă