Un fost uragan traversează Europa. Ce fenomen ciudat va declanșa în România

Un fost uragan traversează Europa. Ce fenomen ciudat va declanșa în România
Sursa foto: Freepik/ @freepik

Un fost uragan traversează Europa, însă vremea din România se va menține extrem de caldă în continuare.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Meteorologii au anunțat că valul de caniculă se prelungeşte în țară, însă, în Europa, situaţia stă diferit.

Marți dimineața, Ernesto era încă un uragan de categoria 1 și lovea coasta estică a regiunii Newfoundland din Canada cu ploi și vânt puternic.  Ulterior, acesta a devenit ciclon și s-a îndreptat spre Europa, informează Știripesurse.

În Europa se vor înregistra precipitații semnificative în următoarele zile.

De miercuri până vineri vor fi posibile rafale de până la 100 km/h în unele zone din Irlanda și Marea Britanie. Joi, furtuna se va îndrepta spre Marea Britanie, slăbind în intensitate. Cele mai puternice rafale se vor produce însă doar în largul mării sau la altitudini mai mari.

Cum va influența fostul uragan vremea în România

Din fericire, fostul uragan nu va ajunge până în România, însă va influența starea vremii. Va declanșa un fenomen ciudat.

Mai exact, va contribui la intensificarea și extinderea depresiunii islandeze. Aceasta va determina un nou transport de aer tropical spre estul continentului, ducând la o intensificare a caniculei în țara noastră, scrie meteoradar.ro.

Totodată, nici formarea primelor furtuni tropicale la sfârșitul lunii august, nici influența lor asupra vremii noastre nu sunt neobișnuite. Anul acesta, ca și anul trecut, Atlanticul este un „teren propice” pentru furtuni: Temperatura la suprafața apei este cu 1 până la 3 grade peste medie, pe suprafețe extinse.

Apa caldă se evaporă mai bine, iar așa-numita energie latentă din aer crește. Aceasta este energia care este stocată în aer sub formă de vapori de apă și este cunoscută și sub denumirea de energie potențială. Atunci când vaporii de apă se condensează în nori de ploaie și furtună, energia este eliberată. Cu cât există mai multă energie, cu atât mai puternice pot fi fenomenele însoțitoare, cum ar fi vântul și ploaia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`