Afară sunt temperaturi de primăvară, iar vremea este mult mai caldă decât ar fi trebuit să fie în această perioadă a anului.
Ninsorile s-au lăsat și ele așteptate la munte, abia sâmbătă dimineața începând să cadă mult-așteptații primii fulgi din 2023.
Pe Valea Parhovei ninge acum ca în povești în Predeal sau Azuga, la fel cum se întâmplă și la Rânca.
În restul țării sunt însă temperaturi ridicate și nu se înregistrează precipitații.
Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat care este prognoza meteo actualizată pentru săptămâna viitoare, unde sunt zonele în care va ninge, precum și zonele unde vor fi precipitații sub formă de ploaie.
Directorul ANM a anunțat că în sfârșit zăpada se va depune la munte, o veste bună pentru administratorii de pârtii, care au apelat la tunuri în ultima vreme.
Veste bună este și pentru iubitorii de sporturi de iarnă, care pot merge acum în stațiuni pentru a se bucura de schiat și nu numai.
”În zona montană și mai ales în zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1.400-1.500 de metri, precipitațiile sunt predominant sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă.
Acestea sunt asociate și cu intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 70-90 de kilometri pe oră, în timp ce în restul țării, în zonele joase de relief, mai ales, vorbim de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit și acest lucru va fi de interes, așa cum arată și actualizările, până în jurul datei de 6 februarie, dar mai ales pentru luna ianuarie, cea mai rece lună a anului în țara noastră, vor caracteriza o vreme mai caldă.
Maximele se vor situa în următoarea săptămână în general, între 3 până la 14 grade chiar și minimele vor fi, în zonele extracarpatice, ușor pozitive.
Doar în zonele depresionare vor fi minime de până la -3… -4 grade, iar în zona montană înaltă valori mai coborî sub -10 grade, acolo unde în următoarea perioadă ninsorile vor fi predominante.
În restul țării, precipitații mai ales sub formă de ploaie și vorbim și de cantități care în partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.