Prognoza meteo pentru prima lună de iarnă. Vremea se va schimba radical în România
Vremea se va schimba radical în România!
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a prezentat prognoza meteo actualizată pentru următoarea perioadă.
Prognoza meteo pentru prima lună de iarnă
„Va mai fi cald decât în mod obișnuit în următoarea perioadă. Contăm pe valori de temperaturi care, mai ales în partea de sud-est a țării, să fie de peste 15 grade Celsius, comparativ cu jumătatea de nord, acolo unde masa de aer rece rămâne de interes, mai ales în nordul Moldovei, unde va fi mai frig”, a explicat specialistul, potrivit Antena3.
În ceea ce privește prima lună de iarnă, directorul ANM a specificat că valorile termice par a fi mai ridicate decât în mod obișnuit.
„Cu siguranță, debutul lunii decembrie așa cum arată informațiile la acest moment, mai ales săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie care cuprinde și perioada minivacanței de 1 decembrie, temperaturile par a fi mai ridicate decât în mod obișnuit și cu diminuare în ceea ce privește caracterul precipitațiilor de sărbători”, a transmis meteorologul.
Valori normale de temperatură
Despre perioada sărbătorilor există în prezent informații până în jurul datei de 19 decembrie.
„La acest moment, după 12 decembrie ne așteptăm să se intre într-un normal al valorilor de temperaturi și, de asemenea, din punctul de vedere al cantităților de precipitații.
Până atunci însă, rămânem sub incidența masei de aer mai rece în jumătatea de nord a țării, așa cum menționam și pe parcursul debutului acestei săptămâni și mai cald în partea de sud-sud-est a țării.
Aici aerul mai cald, asociat și cu un grad mai mare de umezeală, va determina cantități semnificative de precipitații, dar în același timp și valori ridicate de temperaturi”, a precizat Elena Mateescu.
De asemenea, meteorologul a specificat despre următoarele zile că cel mai rece va fi în jumătatea de nord a Moldovei, unde maximele nu vor depăși cel mult 3-4 grade Celsius. În partea de vest, centru și nord a țării, în zonele montane nu sunt excluse valori caracteristice sub pragul de ger.