Prognoza meteo pentru București: Ninsoarea persistă în următoarele ore. Lapovița și ploaia favorizează depunerea de polei
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o prognoză meteo specială pentru municipiul București. Informarea este valabilă începând din această dimineață, de la ora 06:00, până miercuri, 13 ianuarie,ora14:00 și anunță că ninsoarea nu încetează și poate alterna culapoviță și ploaie, care vor favoriza depunerea de polei.
În intervalul prognozat, vremea va fi închisă. Înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei.Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3…7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8…15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad, anunță meteoromania.ro.
În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.
Trafic îngreunat de ninsoare înBucurești
Peste 18.000 de tone de material antiderapant sunt pregătite pentru folosirea pe străzile din Capitală, în toata în țară fiind vorba de peste 100.000 de tone. Se circulă în condiții foarte grele luni dimineață. Traficul oricum e aglomerat la primele ore ale dimineții, când oamenii merg la serviciu, dar acum chiar se circulă bară la bară în cele mai mari intersecții. Utilajele au fost scoase pe străzi pentru a îndepărta zăpada.
Primăria Capitaleia anunțat, duminică seară, că sunt pregătite 439 de utilaje și 433 de operatori gata pentru intervenție. PMB a mai precizat că, dacă situația o va impune, se va interveni întâi pe arterele principale, cele cu trafic STB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, apoi pe alte străzi din oraș.