Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, pentru duminică dimineață, trei coduri galbene pentru mai multe județe ale țării.
Astfel, până la ora 9, în județele Bacău, Galați, Vrancea, Vaslui, dar și localitățile Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna; ale județului Suceava, se vor semnala precipitații mixte care vor depune polei.
Totodată, până la ora 9, în județele Brăila și Buzău se va semanala, local, burniță care depune polei.
Pe de altă parte, în județul Cluj, respectiv în Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Jucu, Mociu, Călărași, Cămărașu, Căianu, Suatu, Săndulești, Tureni, Aiton, Ploscoș; se va semnala, local, ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.
Amintim că astăzi în sudul şi în sud-estul ţarii vremea va fi în general închisă. În Moldova şi în zona montană limitrofă vremea va fi rece, iar temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Izolat se va semnala polei la începutul zilei şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei. În regiunile intracarpatice vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an; cerul va fi temporar noros ziua, dar cu înnorări accentuate în a doua parte a nopţii, când aria ploilor va fi în extindere treptată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi în sudul Banatului, unde temporar vor fi rafale de 60…70 km/h, iar pe creste, în cursul nopţii, de peste 90…100 km/h, dar pe arii restrânse şi în celelelalte regiuni.
Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în extremitatea de nord a Moldovei şi 10…11 grade în sudul Banatului.
În perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, a precizat sâmbătă seară Administrația Națională de Meteorologie.