Ziua de vineri aduce temperaturi primăvăratice în majoritatea regiunilorțarii,însă cerul se mai înnorează trecător prinvest, nord și centru, iar pe seară apar ploi slabe.Va ploua slab local în Crișana și Maramureș, izolat în Banat, Oltenia, și nord-vestul Transilvaniei, în timp ce în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei.
Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale ce vor atinge 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, la cote mai reduse în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.
În București,cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă va atinge 12 grade, iar cea minimă va fi de -2 grade Celsius.
Cerul va avea înnorări în regiunile intracarpatice și parțial în Oltenia și Moldova, unde seara și noaptea va ploua. Temperaturi rămân însă ridicate în toată țara, după cum urmează:
Temperaturi maxime de11…12 grade și minime de4…5 grade.
Maxim7…9 grade Celsius la amiază, iar noaptea, 0…1 grade.
8 grade Celsiusîn timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade.
Temperaturi diurne de cel mult 10 grade iar noaptea, 1…2 grade.
13 grade Celsius la amiazăși6…7 grade noaptea.
Maxime care se vor situa între 10 și 11 grade și minimele, între 3 și 4 grade.
9 grade Celsius ziuași 2…3 noaptea.
Vremea bună se așterne și la munte, unde norii apar sporadic. Vântul atinge viteze de 70…80 km/hîn nordul Carpaților Orientali și este posibil să mai ningă slab. Temperaturile ating la amiazăchiarși 5…6 grade.
Administrația Naționalăde Meteorologie anunță că încălzirea vremii poate duce la formarea deavalanşe, în special în Carpații Meridionali, în munții Rodnei, Parâng-Șureanu, Țarcu Godeanu, Călimani-Bistriței-Ceahlău, Vlădeasa-Muntele Mare.
La altitudini de sub 1800 de metri, se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici sau medii, îndeosebi în zonele cu depozite mai însemnate de zăpadă. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni mai redus.