Joi, temperaturile cresc în toată țara, nefiresc de mult, spun meteorologii. Cerul rămânenorosși este posibil să cadă precipitațiislabe dimineața, predominant sub formă de ploaieîn nord-vest, iar în cursul nopții și însud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, local și temporar, în vest.
În zona montană, la altitudini înalte, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.În nord-vest vor fi condiții de lapoviță și polei.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 gradeîn estul Transilvanieiși 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea apare ceața.
Temperaturimai ridicate decât zilele precedente se vor înregistra și în Capitală.Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.
În Banat și Crișana, temperaturile maximele ating 11…12 grade la amiază, iar noaptea coboară până la4…5 grade.
În timpul zilei, în Transilvania se ating7…9 grade Celsius, iar noaptea, 0…1 grade.
Termometrele vor arătă maxime de 8 grade Celsiusîn Maramureș, în timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade.
Valorile termice diurne ating 10 grade în Moldova, iar cele nocturne, 1…2 grade, iar în Dobrogea, 13 grade Celsius la amiază, și6…7 grade noaptea.
În Muntenia, maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele, între 3 și 4 grade, în timp ce înOltenia vor fi 9 grade Celsius ziua, și 2…3 noaptea.
Și în zona montanăvremea continuă să se încălzească, însă dimineața e posibil să vina un pic de lapoviță în nordul Orientalilor. Cerul va fi temporar noros și izolat va mai ninge slab.
Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare de 40-50 km/h în întreaga arie montană și de 70-80 km/h în zonele înalte, din sector vestic şi sud-vestic, spulberând temporar zăpada pe creste. Local se va semnala ceaţă, asociată izolat și cu depuneri de chiciură pe creste.
Administrația Naționalăde Meteorologie anunță că încălzirea vremii poate duce la formarea deavalanşe, în special în Carpații Meridionali, în munții Rodnei, Parâng-Șureanu, Țarcu Godeanu, Călimani-Bistriței-Ceahlău, Vlădeasa-Muntele Mare.
La altitudini de sub 1800 de metri, temperaturile pozitive din cursul zilei și insolația vor duce la umezirea și îngreunarea stratului de zăpadă, iar pe pantele mai înclinate, atât la supraîncărcări cât și spontan, se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici sau medii, îndeosebi în zonele cu depozite mai însemnate de zăpadă. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni mai reduse.
.