Prima ninsoare din București va avea loc mult mai devreme decât ne-am aștepta. Ce spun meteorologii

Prima ninsoare din București va avea loc mult mai devreme decât ne-am aștepta. Ce spun meteorologii
Foto simbol: Pixabay.com

Meteorologii EastWeather au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Specialiștii ne avertizează că prima ninsoare din București va fi mult mai devreme decât ne-am putea imagina.

Când va ninge în Capitală

Temperaturile din ultima peroadă ne-au luat prin surprindere. În timp ce unii oameni erau nevoiți să facă față caniculei, alții se confruntau cu inundații teribile. Anul acesta, iarna își va face mai repede simțită prezența, conform cancan.ro.

În urmă cu câteva zile, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele înalte de munte încă din luna octombrie. Totuși, bucureștenii vor mai avea de așteptat până vor cădea primii fulgi de zăpadă. Conform specialiștilor, prima ninsoare în Capitală va fi pe 26 noiembrie.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se va răci în următoarea perioadă. În unele zone, minimele din termometre vor ajunge și până la – 1 grad, iar primii fulgi de nea își vor face simțită prezența în zonele înalte de munte.

Meteorologii au transmis că vor fi ploi abundente în Moldova și izolat în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, iar vântul va sufla cu putere în estul și sud-estul României.

„Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar în special în cele sudice. Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţării, dar va avea înnorări în rest. Va ploua, local în Moldova şi izolat în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea.

La altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe alocuri se va forma ceață”, au anunțat meteorologii ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot