Meterologii ne avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Câte grade vor fi în sezonul rece

Meterologii ne avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Câte grade vor fi în sezonul rece
Sursa Foto: Captură video/DRDP Craiova/ Facebook

Meterologii avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Aceasta va fi caldă şi fără ninsori.

În următoare perioadă, temperaturile vor creşte de la o zi la alta şi vom avea chiar şi cu 10-11 grade mai mult faţă de temperaturile normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în următoarele zile

În acest weekend, va fi şi mai cald, în unele zone vor fi peste 30 de grade Celsius.

Spre exemplu, sâmbătă, în Capitală, vor fi 32 de grade. „Clar că e vorba de o perioadă de vară dar să ştiţi că această prelungire a verii uneori spre toamnă este ceva ce devine din ce in ce mai frecvent in ultimii ani. Anul trecut am avut temperaturi de peste 35 de grade Celsius chiar în a doua parte a lunii octombrie”, a precizat Roxana Bojariu, climatolog, potrivit Observator.

În estul şi sudul Europei va ajunge un val de aer fierbinte din nordul Africii. În weekend însă, aerul mai rece venit dinspre nord-vestul continentului va recâştiga terenul pierdut.

Chiar dacă pe timpul zilei vremea va fi numai bună de stat la plajă, serile vor fi reci toată săptămâna.

„Noptile urmatoare minime undeva intre 6 si 15 grade, in general. În toată această toamnă trebuie să ne asteptăm la astfel de manifestări sau de treceri”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în această iarnă

Vremea se va răci, brusc, de duminică, chiar şi cu 10 grade Celsius în unele zone.

Furtunile care creează probleme în vestul Europei vor aduce ploi şi în ţara noastră.

„Duminică ne asteptăm la instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice si intensificări ale vantului si cantităti de apă mai însemnate”, a anunțat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Meteorologii anunţă că vom avea parte de o iarnă caldă, cu temperaturi pozitive, ce nu vor scădea sub 2 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase