Cupolă de foc asupra României, se întoarce canicula! Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare (VIDEO)

Cupolă de foc asupra României, se întoarce canicula! Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare (VIDEO)
Foto: Pixabay

Cupola de foc revine asupra României se întoarce canicula.

„Valul de căldură va fi unul persistent, intens și de lungă durată”

Directorul general al ANM, Elena Mateescu, a avut o intervenție în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a anunțat cât de ridicate vor fi temperaturile în zilele următoare.

„Dacă astăzi și mâine contăm pe valori până în jurul pragului de caniculă, și anume 35 °C, mai ales în partea de sud, mâine, cu extindere și în arealul din zona de sud-vest a țării, de la mijlocul acestei săptămâni, miercuri, deja, vorbim de temperaturi care se vor apropia de 36-37 °, iar de joi, și chiar și vineri, valori de 38 °, semn că disconfortul termic va fi în accentuare.

Indicele temperatură umezeală va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite, cu siguranță, se vor apropia și chiar vor depăși 40 °. La această oră, cel mai cald – în partea de sud a țării, acolo unde consemnăm deja la Zimnicea 33 grade, 32 de grade la București, la foarte multe stații, de altfel, din partea de sud a țării, Videle, Alexandria, Turnu Măgurele, Craiova, Băilești, Calafat, iar temperatura resimțită deja este de 37-38 °C. Valul de căldură va fi unul persistent, intens și de lungă durată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`