Cum va fi vremea în zilele următoare și în minivacanța de 1 Mai. Oana Păduraru, meteorolog ANM, detalii despre prognoza meteo pe B1 TV (VIDEO)

Cum va fi vremea în zilele următoare și în minivacanța de 1 Mai. Oana Păduraru, meteorolog ANM, detalii despre prognoza meteo pe B1 TV (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Ploile vor fi prezente marți în toate regiunile țării și vremea va continua să se răcească, dar spre sfârșitul săptămânii vom înregistra o îmbunătățire a vremii, iar în minivacanța de 1 Mai contăm pe un grad redus de instabilitate atmosferică, a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Oana Păduraru (ANM), pe B1 TV, despre cum va fi vremea în zilele următoare și în minivacanța de 1 Ma1

„Pe parcursul zilei de astăzi, ploile vor fi prezente în toate regiunile țării. Deja acestea au cuprins mare parte din țară, vestul, centrul, nordul, dar și sud-vestul țării. Ne așteptăm chiar și la cantități mai importante de apă, în principal prin acumulare, se vor depăși 20-25 de l/mp, și pe arii restrânse chiar 30-40 de l/mp, în special în zonele montane și submontane. Pe parcursul zilei de mâine, însă, aria ploilor va fi în restrângere către partea de est și de sud-est a teritoriului”, a declarat Oana Păduraru.

„În sudul țării vor mai fi ploi în cursul după-amiezii de mâine, iar pe măsură ce ne apropiem de finalul acestei săptămâni ne așteptăm la o vreme mai bună, o îmbunătățire a vremii din punct de vedere al precipitațiilor. Ploile vor mai fi prezente, dar pentru intervale scurte de timp, doar în zonele montane, pe arii mai restrânse în sud și cu totul izolat în restul teritoriului”, a continuat meteorologul.

„Într-adevăr, vremea continuă să se răcească. Valorile termice maxime nu vor mai depăși 17 grade în partea de sud a țării, dar pe parcursul nopților încă se mențin temperaturi preponderent pozitive în aproape toate zonele, doar în depresiuni acestea vor coborî sub pragul de îngheț, sub 0 grade, iar cele mai ridicate minime vor fi în continuare în sud-estul țării, unde se vor înregistra 7-8 grade”, a adăugat Oana Păduraru.

„În cursul sfârșitului de săptămână, ne așteptăm și din punct de vedere termic la o îmbunătățire, pentru că valorile vor crește ușor și treptat, astfel că vom ajunge din nou la temperaturi maxime de 20-21 de grade în partea de sud a țării. Chiar și în zona litoralului ne așteptăm la o vreme mai bună față de ceea ce vom înregistra în aceste zile, zilele imediat următoare, o îmbunătățire a vremii astfel că per ansamblu, în minivacanța de 1 Mai, continuăm pe un grad redus de instabilitate atmosferică, ploi destul de puține și temperaturi agreabile pentru începutul lunii mai”, a mai spus meteorologul ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)