Cod roșu de caniculă în destinațiile din străinătate preferate de români pentru 2023

Cod roșu de caniculă în destinațiile din străinătate preferate de români pentru 2023
Foto: Pixabey

Europa este cuprinsă într-un val de aer cald care vine din Sahara. Peninsula Iberică se confruntă cu una dintre cele mai intense săptămâni de caniculă din acest an, determinând autoritățile spaniole să emită un cod roșu de avertizare pentru mai multe regiuni ale țării. În același timp, Italia a emis și ea o alertă de caniculă pentru diverse zone.

Italia se confruntă cu al doilea val de căldură

Italia se confruntă cu al doilea val de căldură din această vară, informează agenția de știri ANSA. Potrivit Meteoalert, opt orașe mari din Italia se află sub avertizare cod roșu de caniculă în ziua de miercuri.

Prognozele indică că numărul orașelor aflate sub cod roșu de caniculă va crește joi la zece, în comparație cu cele șase de miercuri, deoarece Campobasso și Pescara se alătură listei. Se estimează că valul actual de căldură va continua pe parcursul întregii săptămâni, iar temperaturile de peste 40 de grade Celsius sunt așteptate în această perioadă, conform Agerpres.

Cod portocaliu și cod roșu de caniculă în Croația

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dorește să informeze cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, conform informațiilor furnizate de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 12 – 14 iulie, regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospic, Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik se confruntă cu avertizări cod roșu și cod portocaliu de caniculă.

Autoritățile croate recomandă evitarea expunerii directe la soare și asigurarea unei hidratări adecvate. De asemenea, cetățenii sunt avertizați cu privire la posibile perturbări în rețeaua electrică și la riscul de incendii de vegetație.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pot apela numărul european unic de urgență 112 pe teritoriul Croației.

Spania: temperaturile maxime pot atinge 45 de grade Celsius

Din cauza unui front de aer cald provenit din Sahara, Peninsula Iberică se confruntă cu una dintre cele mai intense săptămâni de căldură din acest an. Agenția Meteorologică din Spania (AEMET) a emis un cod roșu de caniculă pentru mai multe regiuni ale țării.

Provinciile Cordoba și Jaen din sudul Spaniei sunt printre cele mai afectate zone, unde temperaturile maxime pot atinge 45 de grade Celsius. În orașul Murcia din sud-est, se estimează că valorile termometrului pot depăși 42 până la 44 de grade Celsius.

Conform prognozelor, se așteaptă o ușoară scădere a temperaturilor miercuri în nordul peninsulei și în unele zone din Insulele Baleare. Totuși, în sudul țării vremea va rămâne extrem de caldă, cu temperaturi care vor depăși 40 de grade Celsius, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)