Canicula revine: ANM a emis un Cod Galben pentru sudul și vestul țării

Canicula revine: ANM a emis un Cod Galben pentru sudul și vestul țării
Sursa foto: Pixabay

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de caniculă, valabilă duminică şi luni în sudul Crişanei, Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei.

Temperaturile maxime vor oscila între 35 și 37 de grade Celsius, cu valori izolate care ar putea atinge până la 38 de grade luni. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi care nu vor scădea sub 20 de grade.

În perioada 11 august 2024, ora 10:00, până pe 13 august 2024, ora 10:00, zona municipiului București se va confrunta cu vreme caniculară. Disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Duminică, temperatura maximă va fi de aproximativ 35 de grade Celsius, iar luni se vor înregistra temperaturi de 36…37 de grade. Temperaturile minime nocturne vor varia între 18 și 20 de grade. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Valul de căldură va persista în regiunile sud-vestice și sudice și în zilele următoare, conform prognozelor ANM. Disconfortul termic ridicat și temperaturile caniculare vor continua să reprezinte o problemă în aceste zone, afectând în mod semnificativ confortul populației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)