ANM: Cod galben de vijelii în 15 județe și disconfort termic accentuat

ANM: Cod galben de vijelii în 15 județe și disconfort termic accentuat

Meteorologii au emis sâmbătă dimineață un nou cod galben de vijelii, valabil în 15 județe, până aproape de miezul nopții. În același timp, disconfortul termic rămâne ridicat și chiar se intensifică la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit ANM, sâmbătă, de la ora 12.00 până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Occidentali, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei, precum şi local în Carpaţii Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate.

Fenomenele meteo se vor manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…40 l/mp.  Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Banatului, Crișanei, Maramureșului, precum și în nordul și vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse.

Județele vizate de codul galben sunt Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Timiș, Vâlcea.

Disconfortul termic se va menține ridicat, sâmbătă și duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptâmânii viitoare va fi în intensificare și extindere.

Prognoza meteo în București

Vremea rămâne caniculară sâmbătă în Capitală, în special în orele după-amiezii, când disconfortul termic va fi ridicat

„Vremea se va menţine călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32 – 33 de grade„, conform prognozei emise pentru sâmbătă, 10 iulie, între orele 12:00 şi 22:00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`