ANM anunță prognoza meteo de sărbători: Precipitații și ninsori în așteptare

ANM anunță prognoza meteo de sărbători: Precipitații și ninsori în așteptare
Sursa foto: Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică o prognoză meteo de ultimă oră, dezvăluind anticipările pentru vremea de sărbători în 2023.

Cu toate că este încă devreme să facă previziuni precise, specialiștii au oferit informații despre schimbările imediate ale vremii, inclusiv despre răcirea bruscă a temperaturilor în acest weekend.

Vreme caldă, urmată de temperaturi scăzute

Elena Mateescu, directorul ANM, a subliniat că pentru sărbătorile de iarnă din 2023 este prematur să se facă previziuni detaliate, dar a oferit detalii despre condițiile meteorologice imediate. În următoarele zile, se așteaptă o vreme mai caldă, cu temperaturi de până la 16 grade Celsius. Cu toate acestea, directorul ANM a avertizat că un weekend viitor aduce o răcire semnificativă, cu temperaturi maxime între -5 și 9 grade Celsius, inclusiv precipitații.

„Vorbim astăzi de o vreme mai caldă, 14 grade în București, mâine ne apropiem de normalul termic, 4…13 grade, joi 3…10 grade Celsius. Vineri vom avea din nou o ușoară creștere, până la 15…16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, o răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, conform Antena 3 CNN.

Precipitații și ninsori în așteptare

Pe lângă răcirea temperaturilor, meteorologii anunță și schimbări în privința precipitațiilor. Zonele joase de relief vor înregistra ploi, în timp ce la munte se așteaptă ninsori consistente, însoțite de intensificări ale vântului și rafale de 80-90 km/h.

„Valori ale cantităților de precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, 15…20 de litri, în timp ce la munte vorbim de ninsori predominante asociate și cu intensificări ale vântului și cu rafale de 80-90 km/h. În weekend este posibil să predomine, în cea mai mare parte a țării, precipitațiile și să consemnăm din nou lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă ci și în zonele mai joase de relief”, a adăugat directorul ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)