Alertă de caniculă. Mai multe județe se află sub cod roșu și portocaliu

Alertă de caniculă. Mai multe județe se află sub cod roșu și portocaliu
Sursa Foto: Freepik
România se află sub un val sufocant de caniculă. Meteorologii au emis și primul cod roșu de caniculă din acest an. Avertizarea este valabilă în județele Dolj, Olt și Teleorman unde temperaturile se apropie de 40 de grade la umbră. Codul portocaliu afectează Banatul, sudul Crișanei, Oltenia, Transilvania și sud-vestul Munteniei, iar codul galben se aplică în Maramureș, restul Transilvaniei, Crișana, Oltenia și Muntenia.

Cod roșu de caniculă în Oltenia

În județele Dolj, Olt și Teleorman este în vigoare un cod roșu pentru a patra zi consecutiv. De asemenea, valul sufocant de căldură se extinde și în Vâlcea și Argeș, unde sunt prognozate temperaturi maxime care vor ajunge la 38-39 de grade. Nopțile vor continua să fie tropicale, cu minime de aproximativ 20 de grade și un indice de temperatură-umezeală ce va depăși semnificativ pragul critic suportat de organism.

Cod portocaliu de caniculă în Banat și sudul Crișanei

Banat și sudul Crișanei, alături de Oltenia, Transilvania și sud-vestul Munteniei, vor fi sub cod portocaliu. Aici, temperaturile vor fi deosebit de ridicate, între 33 și 36 de grade. Acest val de căldură va aduce un disconfort termic accentuat, iar ITU va depăși pragul critic. Noaptea, temperaturile minime vor rămâne în jurul valorii de 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Cod galben de caniculă în Maramureș și Transilvania

Căldura neobișnuită va fi și în Maramureș și Transilvania. Temperaturile vor atinge maxime între 31 și 34 de grade, generând un disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va fi aproape de pragul critic de 80 de unități.

Primele victime ale căldurii extreme

Peste 2000 de bucureșteni au sunat la Ambulanță în ultimele 36 de ore după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)