Alertă de căldură extremă în mai multe țări / Ce temperaturi record s-au înregistrat

Alertă de căldură extremă în mai multe țări / Ce temperaturi record s-au înregistrat
Sursa foto: Pixabay

Mai multe națiuni asiatice s-au confruntat cu temperaturi ridicate record, ceea ce a determinat autoritățile să lanseze alerte care evidențiază efectele nocive ale valului de căldură.

Pe măsură ce valul de căldură continuă să se extindă pe continent, recordurile de temperatură au fost doborâte în diferite țări. Săptămâna aceasta, Asia de Sud-Est a fost martoră la cele mai ridicate temperaturi înregistrate.

S-a înregistrat o maximă istorică de 42,7 grade Celsius

Laos este ultima națiune de pe listă, dar nu trebuie neglijat. A fost observată o maximă istorică de 42,7 grade Celsius, după cum a raportat specialistul Maximiliano Herrera. Thailanda, pe de altă parte, tocmai a doborât un nou record, deoarece temperaturile au urcat la 45°C în weekend.

Aceste informații au fost adunate de la Departamentul Meteorologic Thai de către Herrera. Ca urmare a indicelui de căldură care a ajuns până la 50 de grade Celsius, autoritățile thailandeze au emis deja o alertă de sănătate pentru mai multe provincii la începutul lunii.

Indicele de căldură reflectă cât de cald se simte cu adevărat în corpul uman, luând în considerare atât temperatura, cât și nivelul de umiditate. În Myanmar, a fost atins un nou record de temperatură pentru luna aprilie, mercurul atingând luni 44 de grade Celsius în regiunea centrală Sagaing, după cum a raportat Herrera pe Twitter, scrie Antena3.

Între timp, China a cunoscut și temperaturi ridicate, Yuanyang în sud-est înregistrând marți 42,4 grade Celsius, ajungând la 0,3 grade față de recordul național din aprilie. Climatologul Jim Yang a remarcat că peste 100 de stații meteo din 12 provincii din China au înregistrat luni temperaturi record în aprilie.

În India au fost implementate mai multe restricții

Temperaturi ridicate au fost observate în Pakistan, India, Nepal și Bangladesh, deși nu au fost doborâte recorduri. Din păcate, în India, minim 13 persoane și-au pierdut viața și multe altele au fost internate în spitale ca urmare a insolației.

Autoritățile din India au implementat restricții multiple și au închis mai multe școli din cauza căldurii intense așteptate în lunile următoare. Asia de Sud și de Sud-Est se confruntă de obicei cu temperaturi extreme în lunile aprilie și mai, care preced sezonul musonic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`