Radu Banciu: Senatul a amendat însutit această stare de alertă mizerabilă a Guvernului Orban. Nu că PSD, dacă ar fi fost la guvernare, ar fi fost altceva. Cred că Dăncilă citea invers foaia (VIDEO)

Radu Banciu: Senatul a amendat însutit această stare de alertă mizerabilă a Guvernului Orban. Nu că PSD, dacă ar fi fost la guvernare, ar fi fost altceva. Cred că Dăncilă citea invers foaia (VIDEO)

Radu Banciu a susținut, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că Guvernul PNL nu a făcut deloc o treabă bună cu gestionarea epidemiei de coronavirus, dar nici cu PSD la Putere nu ne-ar fi fost mai bine. Acesta a precizat că legea privind starea de alertă, la care au lucrat guvernanții liberali, este „mizerabilă, neconcepută, neactualizată”. În schimb, dacă Viorica Dăncilă ar mai fi fost premier, nici n-ar fi fost în stare să citească documentul așa cum trebuie.

Radu Banciu: „Să sperăm că nu vom mai avea alegeri de niciun fel niciodată”

„Suntem la 49 de ore de sfârșitul stării de urgență, stare care nu știm nici azi dacă e constituțională sau nu. Nu știm clar, că sunt încâlcite declarațiile și chiar și consecințele. Bănuim că, totuși, ne aflăm în această stare legal. Dar peste 49 de ore am bascula într-o stare de alertă care nici pe departe nu pare să fie constituțonală, vom vedea zilele vitoare. Azi, foarte multă confuzie la Senat, care nu e for decizional. Mâine se dă votul la Camera Deputaților. Sunt amendamente aduse acestei stări de alertă, care nu era altceva decât o brambureală, conform unor senatori. Nu era decât un copy-paste al stării de urgență. Evident, nimeni nu s-a ocupat serios de treabă.

Avem mai multe hârtii pe care sunt trecute mai multe date, cele mai multe cu liniuță de la capăt. Nu se înțelege mare lucru de acolo. Vedem dacă trece de Camera Deputaților. Ar trebui, în mod normal, că azi Senatul majoritar PSD a făcut eforturi să le dea guvernanților peste bot. A amendat însutit această stare de alertă mizerabilă, neconcepută, neactualizată a Guvernului Orban.

Nu că PSD, dacă ar fi fost la guvernare, ar fi fost altceva. Cred că ar fi fost mult mai rău. Cred că citea invers doamna Dăncilă starea de alertă. La un moment dat, cred că i-ar fi spus cineva că trebuie să întoarcă foaia, apoi s-o schimbe la propriu și la figurat, că citește invers din starea de urgență, or ar trebui să citească din starea de alertă.

De asta am spus, la mijlocul lunii martie, să nu politizăm foarte tare aceste evenimente, că e păcat. Pentru oamenii care își pierd sănătatea sau viața în aceste zile nu contează cine te minte, cel de la Putere sau din Opoziție. Sunt meciuri minore astea între partide, nu au absolut nicio importanță. Să sperăm că nu vom mai avea alegeri de niciun fel niciodată!”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Proiectul de lege privind starea de alertă, adoptat în Parlament în regim de urgență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, o serie de schimbări ce se vor produce din 15 mai, când România trece de la starea de urgență la starea de alertă. Reglementările vor intra în vigoare astfel încât românii să se relaxeze, economia să repornească ușor-ușor, dar, în același timp, să fie prevenită creșterea numărului de infectări cu coronavirus. În aceeași conferință de presă, șeful statului a solicitat Parlamentului să adopte rapid proiectul de lege privind starea de alertă.

Ulterior, Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a anunțat că Parlamentul va vota proiectul în procedură de urgenţă. Totuși, el a precizat că documentul pregătit de Guvernul PNL a suferit mai multe modificări în comisia parlamentară de specialitate.

A mai susținut, de asemenea, că din cauza Guvernului Orban, care s-a mișcat prea lent, au rămas trei zile în care românilor nu li se va aplica nicio reglementare. Asta deoarece, și dacă președintele Iohannis va promulga legea vineri, în prima zi de stare de alertă, și aceasta va fi publicată rapid în Monitorul Oficial, tot vor trebui să se mai scurgă trei zile pentru ca actul normativ să intre efectiv în vigoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`