Radu Banciu: Sănătatea e la pământ, corupția e la nivel african, Guvernul și Opoziția își bat joc. La cum e condusă România, ne așteptam la o epidemie de coronavirus care să ne secere pe toți (VIDEO)

Radu Banciu: Sănătatea e la pământ, corupția e la nivel african, Guvernul și Opoziția își bat joc. La cum e condusă România, ne așteptam la o epidemie de coronavirus care să ne secere pe toți (VIDEO)

Radu Banciu a susținut, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că uneori nu e nevoie să faci nimic, pur și simplu e suficient să ai noroc. A dat chiar exemplul României: corupția e în floare, sistemul sanitar e la pământ, Guvernul și Opoziția își bat joc de cetățeni. Cu toate acestea, bilanțul epidemiei de coronavirus nu a fost atât de catastrofal pe cât îl anticipam. Jurnalistul B1 TV a insistat ca autoritățile să nu mai fie lăudate pentru gestionarea crizei COVID-19 deoarece nu au absolut niciun merit. Românii, pur și simplu, au avut noroc.

Radu Banciu: La cum e condusă România, ne așteptam la o epidemie care să ne secere pe toți

„Vreau să le transmit autorităților de la București că nu este necesar să faci ceva, uneori – de exemplu în război mai trebuie să faci ceva din când în când. Sunt epidemii în care, chiar fără să faci nimic, fără să fii dotat, chiar fără să te pricepi la ceva, prost să fii și poți să scapi.

E cazul nostru, de exemplu, unde sistemul de sănătate e la pământ, unde corupția e la nivel african, unde Guvernul și-a bătut joc de cetățeni, unde Opoziția – a se citi PSD – își bate joc încă o dată de cetățeni, devenind ridicolă de-a dreptul cu propunerile pe care le face. Deci o țară care nu are pe absolut nimeni la cârmă, cârmaciul nostru fiind omorât acum 30 și ceva de ani. Ei bine, rezultatele nu sunt atât de catastrofale pe cât ar fi putut să fie.

Uite, Sala Polivalentă de la Cluj, care era pregătită cu 350 de paturi ultradodate, n-a ajuns cică nimeni acolo. Noi ne așteptam la o epidemie adevărată, în care să se cadă pe stradă, ca pe vremuri, la ciumă.

Noi neavând nici medicamente, vă reamintesc. Am avut vreo trei – patru tentative să găsesc Paracetamol în centrul Bucureștiului, toate tentativele au fost eșuate. Nu vorbesc aici de fundul județului Ialomița sau mai știu eu pe unde prin Tulcea. Nu! Deci în centrul Bucureștiului nu existau medicamente sau nu voiau farmacistele să-mi dea. Sigur, că știm în ce țară trăim: aici totul e pe șpagă, pe cumetrie. Cea mai înfiorătoare țară din lume.

Dar vreau să atrag atenția spăgarilor, nenorociților, escrocilor care ne conduc: nu e mereu necesar să faci ceva, să dregi lucrurile. Poți uneori să nu faci nimic și să ai noroc. Deci nu mi veniți să spuneți că ”măsurile pe care le-am luat au evitat” nu știu ce.

Am dat exemplul Tanzaniei: președintele a declarat oficial că țara a scăpat de COVID-19. Acum să nu credeți că aceasta sau altele din Africa au făcut ceva împotriva COVID-19. De unde să facă? Nu aveau nimic, niciun pic de resurse, corupția acolo e cât casa. Deci acolo, fără suta de dolari, nu te poți prezenta nici să iei apă de la izvor. Să nu cumva să credeți că în țări de genul ăsta autoritățile au făcut ceva, dar măcar Magufuli (președintele Tanzaniei – n.r.) n-a venit și s-a umflat în pene la televizor să spună ”fraților, dacă nu eram eu ați fi crăpat”.

Iată că, până la urmă, n-am crăpat cu toții. Avem 20 și ceva de mii cazuri în România. La o populație, rotund, de 19 milioane nu e mare lucru. La cum e condusă România, ne așteptam la o epidemie care să ne secere pe toți sau măcar unul din trei. Dar, repet: nu autoritățile au un merit. Să scoatem această frază că mai sunt unii care chiar cred”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Epidemie de coronavirus în România. Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu mai puține restricții

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că decidenții consideră că este necesară prelungirea stării de alertă în România, dar cu ridicarea anumitor restricții încă aflate în vigoare. De exemplu, după 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, mai puțin restaurantele și locurile de joacă, grădinițele, afterschool-urile și școlile private, precum și piscinele exterioare.

Șeful statului a lăudat atunci activitatea Guvernului Orban, afirmând că măsurile luate de acesta au făcut ca epidemia să fie ținută sub control.

La final, Iohannis le-a cerut parlamentarilor, care trebuie să dea un vot pe prelungirea stării de alertă, să fie responsabili: „Nu puneți la îndoială acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”. PSD, partidul de departe cu cei mai mulți aleși în Parlament, a anunțat deja că va vota împotriva prelungirii stării de alertă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`