Radu Banciu: Omul a fost întotdeauna un expert în a-l învăța pe altul și aproape niciodată n-a reușit să se învețe pe sine. De rezultatul școlii nu mai atârnă nimeni (VIDEO)

Publicat: 14 09. 2020, 23:59

Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, începutul de an școlar, care a avut loc oficial chiar astăzi. „Cei care am mai rămas avem și noi un pic de răgaz, așa, să ne gândim cum au trecut aceste luni”, spune jurnalistul, iar pentru asta, „școala este o supapă binevenită, pentru că, evident, de rezultatul ei nu mai atârnă nimeni, nu mai contează nimic”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Radu Banciu, luni seară, în direct pe B1 TV

„Ei, bine, vă dați seama ce ușurare începând de mâine!? Sigur, nu pentru toate categoriile de părinți, nu pentru toate categoriile de bunici, nici măcar nu mai suntem toți de la începutul pandemiei, dar, oricum, cei care am mai rămas avem și noi un pic de răgaz, așa, să ne gândim cum au trecut aceste luni. Pentru asta, școala este o supapă binevenită, pentru că, evident, de rezultatul ei nu mai atârnă nimeni, nu mai contează nimic. Sunt tot felul de discuții din acestea pe rețelele de socializare, pe grupuri de WhatsApp, de Messenger, între părinți de diferite categorii, unii mai analfabeți decât alții, unii mai tirani decât alții, despre cum să le facă ei școala copiilor, cum să aranjeze ei viețile altora, atât timp cât pe ale lor n-au avut niciodată timp să le înrămeze undeva. Am fost întotdeauna fascinat de această imensă prostie a oamenilor simpli, a oamenilor fără viitor, fără speranță, care nu știu altceva decât să facă, decât să le aranjeze viețile altora. E adevărat, că asta este până la urmă cumva o abilitate, să nu îi spun o calitate neapărat, a ființei umane. Întotdeauna, de la medic până la opincar, până la ultimul milițian și securist, omul a fost întotdeauna un expert în a-l învăța pe altul și aproape niciodată n-a reușit să se învețe pe sine”, a declarat Radu Banciu.

Noul an școlar a început luni, 14 septembrie

Anul școlar 2020-2021 a debutat, luni, și a consfințit redeschiderea unităților de învățământ din Româniala luni de zile distanță demomentul în care criza sanitară COVID-19 paraliza activitatea în clase. Trei milioane de copii au intrat în noul an școlar, în circumstanțele speciale generate de pandemia de coronavirus, dar dintre aceștia 100.000nu-și vor putea ocupa locul în bancă, ci vor studia de acasă, online. Anterior, Ministrul Educaţiei a anunţat care estesituaţia unităţilor de învăţământdin România.

„Vreau să vă anunț că la momentul acesta, în conformitate cu deciziile luate de către comitetele județene pentru situații de urgență sau Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ care funcționează în scenariul verde, 4.915 unități în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu”, preciza duminică Monica Anisie.