Radu Banciu: România are cel mai mare procent de copii născuți de mame sub 20 de ani. E de nivelul Gambiei! În secolul XXI, asta e aproape o crimă (VIDEO)
Radu Banciu a vorbit în ediția de marți seară a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre unul dintre efectele pe care le are lipsa educației sexuale: procentul foarte mare al femeilor care devin mame de tinere.
”Aș începe (emisiunea) cu unul dintre elementele de care noi ne agățăm sau de care atârnăm cel mai puțin în acești 7 ani de emisiune, și anume educația sexuală. E un subiect pe care nu l-am abordata aproape niciodată, e un subiect tabu în societatea noastră.
Ei bine, am aflat acum că România deține recordul într-un clasament mai puțin discutat, dar discutabil în UE, și anume are cel mai mare procent de copii născuți de mame sub 20 de ani.
Procentul e absolut uriaș în România, e de nivelul Gambiei! Gambia este o enclavă în Senegal, pentru cine n-o găsește pe hartă. De exemplu, Călin Popescu Tăriceanu n-ar găsi Gambia.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Ei bine, 14,2 e procentul româncelor sub 20 de ani care au născut. În Danemarca e 1,9! Asta înseamnă că doar 1,9% dintre femeile care nasc în Danemarca au sub 20 de ani. Suedia, de asemenea, e la 1,9. Olanda are 1,8, Slovenia, 1,6. Fabulos!
Ei bine, la noi nu! La noi, 14,2! După noi, nu e nicio surpriză, vine Bulgaria (13,6). Ungaria are 10,8. Ăsta nu e un capitol la care Ungaria să bată, totuși, România chiar la fundul gol. În orice caz, tot retrogradabilă și Ungaria.
România, Bulgaria și Ungaria, țările, așadar, în care educația sexuală probabil a pătruns cel mai puțin, întrucât să naști în secolul XXI 14% sub 20 de ani este aproape o crimă.
În contrast, statele cu cel mai mare procent de copii născuți de mame peste 40 de ani sunt Italia (7,2%), Spania (6,6%), Grecia (5,3%), Luxemburg (4,8%) și Republica Irlanda (4,3%).
Astea sunt niște date care pot schimba percepția despre viață. Aceste date se confruntă la noi cu o lipsă de idei și de soluții. Doar 6% dintre tinerii de la noi învață despre acest subiect, deși el e integrat ca modul în opționalul Educație pentru sănătate.
Un rol important în perpetuarea acestui fenomen îl au Biserica Ortodoxă și asociațiile afiliate, școala și, într-un procent un pic mai mic, familia, respectiv societatea”, a afirmat Radu Banciu.