Radu Banciu: Catedrala Notre-Dame arde. Donald Trump a fost catalogat drept stupidul serii, după ce i-a sugerat lui Macron să intervină cu bombardierele de apă (VIDEO)

Radu Banciu: Catedrala Notre-Dame arde. Donald Trump a fost catalogat drept stupidul serii, după ce i-a sugerat lui Macron să intervină cu bombardierele de apă (VIDEO)

Catedrala Notre-Dame din Paris este devastată, luni seară, de un incendiu violent. Acest groaznic eveniment a stârnit emoții uriașe în Franța și numeroase reacții internaționale.

Știrea momentului a fost comentată și de Radu Banciu, în ediția de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Notre Dame arde la această oră. Șansele ca ea să fie salvată sunt destul de mici, spun pompierii parizieni. Peste 400 de pompieri sunt mobilizați.

Ca să oferim o informație și pentru Donald Trump, care ne urmărește pe Twitter, bombardierele de apă nu vor interveni deasupra catedralei, pentru că ele pot trimite deodată 6.000 de litri de apă, ceea ce ar dezmembra catedrala cu totul.

Spun asta pentru că președintele SUA, de la Washington DC, din fotoliul său, mâncându-și hamburgerul de seară, i-ar fi sugerat lui Emmanuel Macron să intervină cu bombardierele. El a fost catalogat de televiziunea franceză TF1 drept stupidul aceste seri. Președintele SUA are o minte cât un greier, după cum se exprima cineva la CNews, în această seară.

O catedrală construită între secolele XII și XIV, dar care are și elemente ceva mai noi.

Catedrala poate fi refăcută într-o oarecare măsură, pornind de la informații de arhivîă de la cei care îi susțineau spiritul la vremea respectivă, când ea a devenit celebră, mai ales grație lui Victor Hugo.

Catedrala, aflată practic în inima Parisului, adună 14 milioane de vizitatori anual. Este cel mai vizitat monument din lume. Asta înseamnă de 6 sau 7 ori toți turiștii care vin în România într-un an.

Un astfel de eveniment stârnește deodată toată emoția și adună toată tristețea pe care oamenii ar fi trebuit s-o utilizeze probabil cu alte mijloace”, a afirmat Radu Banciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`