YouTube nu mai funcționează în Rusia, pe fondul intensificării criticilor oficiale

YouTube nu mai funcționează în Rusia, pe fondul intensificării criticilor oficiale
Sursa foto: Freepik

Serviciile ruse de monitorizare a internetului au raportat joi o întrerupere masivă a disponibilității site-ului de găzduire video YouTube, în timp ce autoritățile ruse își intensifică criticile la adresa platformei, scrie Reuters.

YouTube întâmpină probleme în Rusia

Serviciul rus de monitorizare a internetului Sboi.rf a declarat că au fost raportate mii de probleme legate de YouTube în Rusia. Utilizatorii au declarat că pot accesa YouTube numai prin intermediul rețelelor private virtuale (VPN).

„YouTube nu funcționează”, a spus un utilizator anonim în comentariile de pe site.

Nici reporterii Reuters din Rusia nu au mai putut accesa YouTube. Site-ul a rămas disponibil numai pentru unele dispozitive mobile.

Google nu a răspuns imediat joi la o cerere de comentarii. Nici Roskomnadzor, organismul rus de supraveghere a comunicațiilor de stat, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

La începutul acestei luni, Rusia a acuzat YouTube că, la ordinul SUA, cenzurează conținutul și împiedică accesul la informații. Rusia a criticat Google, care deține platforma YouTube, după ce a eliminat canale mass-media și personalități publice ruse, dar și pentru că nu a fost eliminat conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal sau nedorit.

„Vedem o mulţime de motive semnificative pentru a lua măsuri împotriva site-ului de găzduire video YouTube”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Numeroasele încălcări sistematice ale legislaţiei ruse şi o ignorare demonstrativă a publicului intern şi a intereselor acestuia lasă organelor de reglementare ale statului nostru dreptul de a utiliza instrumentele legale adecvate. Ilegalitatea şi cenzura politică rămân norma pentru administraţia YouTube controlată de Washington”, a afirmat Maria Zaharova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)