Veste bună pentru utilizatorii WhatsApp. Aplicația va reintroduce o funcție mult așteptată

Veste bună pentru utilizatorii WhatsApp. Aplicația va reintroduce o funcție mult așteptată
Foto: Pixabey

Meta, compania care deține WhatsApp, reintroduce opțiunea pentru utilizatorii de desktop de a trimite fotografii și videoclipuri cu vizualizare unică. În plus, compania se află în proces de dezvoltare a unor funcționalități noi, cum ar fi afișarea informațiilor despre profilul utilizatorilor în cadrul conversațiilor și introducerea chat-urilor vocale pentru grupuri mai mari.

WhatsApp reintroduce o funcție populară

După ce, în cursul anului trecut, WhatsApp a renunțat la capacitatea de a trimite și deschide fotografii și videoclipuri cu vizualizare unică în versiunea web a aplicației – o decizie care a fost criticată de unii utilizatori – compania a luat acum hotărârea de a reintroduce această funcționalitate. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a trimite conținut media temporar, care nu va fi stocat în galeria destinatarului, făcându-l astfel util pentru partajarea informațiilor confidențiale, scrie Go4it.ro.

Conținutul cu vizualizare unică nu poate fi redistribuit, salvat, notat sau distribuit

Prin intermediul opțiunii de vizualizare unică, conținutul foto și video trimis nu poate fi redistribuit, salvat, notat sau distribuit. Unicul mod prin care expeditorul poate confirma dacă destinatarul a vizualizat conținutul este prin activarea opțiunii de confirmare a citirii. În cazul în care destinatarul nu deschide fotografia sau videoclipul în decursul a 14 zile de la expediere, conținutul foto va dispărea automat din conversație.

În plus, funcția de vizualizare unică necesită ca expeditorul să selecteze explicit opțiunea de vizualizare unică de fiecare dată când trimite astfel de conținut. După ce destinatarul deschide fotografia sau videoclipul cu vizualizare unică, acesta dispare din chat și nu mai este accesibil destinatarului. De asemenea, expeditorul nu poate determina dacă destinatarul a făcut o captură de ecran a conținutului vizual unic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`