Uniunea Europeană studiază dacă Big Tech ar trebui să plătească o parte din costurile reţelei de telecomunicaţii

Uniunea Europeană studiază dacă Big Tech ar trebui să plătească o parte din costurile reţelei de telecomunicaţii
Sursa foto: Pixabay

Uniunea Europeană (UE) va consulta sectoarele tehnologiei și telecomunicațiilor pentru a stabili dacă giganții tehnologici precum Google, Alphabet Inc, Meta META.O și Amazon.com Inc AMZN.O ar trebui să subvenționeze costurile rețelei, potrivit unui document al Comisiei, văzut de Reuters.

Furnizorii de telecomunicații din UE, inclusiv Deutsche Telekom DTEGn.DE, Orange ORAN.PA, Telefonica TEF.MC și Telecom Italia TLIT.MI, spun că cei mai mari șase furnizori de conținut reprezintă mai mult de jumătate din traficul de date pe internet și ar trebui să contribuie la cota lor echitabilă. Furnizorii indică, de asemenea, Netflix Inc NFLX.O, Apple Inc AAPL.O și Microsoft Corp MSFT.O.

Giganții tehnologiei spun că ideea este echivalentă cu o taxă de trafic pe internet care ar putea interfera cu regulile europene de neutralitate a rețelei, tratând toți utilizatorii în mod egal.

Interogarea comisiei face parte dintr-un document de 19 pagini elaborat de executivul UE înainte de a propune o legislație.

Executivul UE este de așteptat să publice documentul săptămâna viitoare pentru a aduna feedback de la operatorii de telecomunicații și de la Big Tech, deși momentul se poate schimba. Următorul pas este un acord cu țările UE și legislatorii pentru a finaliza legislația.

Chestionarul întreabă, de asemenea, cine ar trebui să aplice mecanismul ; dacă ar avea un impact negativ asupra inovației, ecosistemului internetului și consumatorilor; și dacă UE ar trebui să creeze o taxă sau un fond continental sau digital.

„Chestionarul Comisiei pune practic întrebări care urmăresc să justifice narațiunea „cotă echitabilă” promovată de marile companii de telecomunicații. În plus, pare să ignore impactul asupra consumatorilor și protecția fundamentală a neutralității rețelei”, a spus o sursă din industrie.

„Comisia solicită, de asemenea, informații detaliate despre afaceri, cum ar fi contractele de peering, care sunt de obicei confidențiale. Acest lucru exclude efectiv părțile interesate de la participare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`