Aplicaţia Facebook a fost acuzată că ar consuma extra baterie pe telefoane în mod intenționat.
Conform unui fost angajat al Meta, compania are capacitatea de a consuma în secret bateriile telefoanelor cu sisteme Android şi iPhone ale utilizatorilor, ca parte a testării interne a aplicației.
Se pare că Facebook s-a folosit de telefoanele utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi ale platformei, potrivit unui fost angajat al companiei, care spune că a fost concediat pentru că a refuzat să se conformeze acestei practici, relatează publicaţia MacWorld, scrie news.ro.
George Hayward a transmis într-un interviu pentru The New York Post că a fost concediat, deoarece a refuzat să participe la „testări negative” în timp ce lucra la aplicaţia Messanger.
Aparent s-a plâns la un manager cu privire la această practică, la care managerul a răspuns că „a face rău câtorva utilizatori e OK pentru a ajuta masele”. Concedierea s-a petrecut în noiembrie şi a urmat un proces intentat companiei la tribunalul din Manhattan.
În cazul Facebook, testarea negativă ar putea fi folosită pentru a vedea cum funcţionează anumite funcţii sau cât de repede se încarcă mesajele atunci când bateriile sunt descărcate mai repede decât era de aşteptat.
Mai mult decât atât, George Hayward susține că practica „ar putea dăuna cuiva”, epuizându-i bateria fără avertisment. Hayward nu specifică câţi oameni ar fi putut fi afectaţi de testarea negativă sau dacă testarea Messenger a ieşit vreodată din stadiul beta.
Aplicaţiile Facebook au fost acuzate de mult timp că au cauzat consumarea bateriei iPhone-urilor.
Nu este clar care sunt următorii paşi în proces sau dacă Facebook va fi obligată să răspundă. Avocatul bărbatului afirmă că clientul său susţine acuzaţiile de practică „clar ilegală”.