Industria publicității și presa de specialitate nu țin pasul cu tehnologia. Cel mai probabil, din această cauză studiile realizate nu au aceleași rezultate cu cele care arată comportamentul consumatorilor. Lucrurile care au fost puse ca subiect central în studiile din publicitate arată „moartea televiziunii” și „căderea liberă a numărului de spectatori la televizor”, potrivit unui blog specializat în publicitate.
Din datele oferite, moartea televiziunii este datorată scăderii numărului de telespectatori.
Dar aceste studii nu se bazează și pe comportamentul consumatorilor de televiziune.
Potrivit unor date oferite de FiveThirtyEight, televiziunea și raitingul televiziunilor nu este în cădere liberă. Dimpotrivă. În zilele noastre se „consumă” foarte multă televiziune, mai multă ca niciodată. Asta pentru că acum, vizionarea videoclipurilor se poate face prin intermediul internetului prin cablu, prin internetul wireless, prin aplicații, prin satelit sau pe web.
Pe consumatori nu îi interesează prin ce mod ajunge informația la ei. Aceștia doresc un sistem prin care să meargă rapid informația sau videoclipul, și să fie la un preț scăzut.
Cei mai mulți critici spun că oamenii nu se mai uită la televizor, ci aleg să se uite pe YouTube, Amazon, sau alte site-uri web de distribuție a conținutului video.
Dar acest lucru este greșit. Cu toate că aceste site-uri cresc ca popularitate, nu se apropie nici măcar un pic de televiziunea live.
Potrivit unui grafic al Pivotal Research Group, una dintre cele mai apreciate companii pentru analize în media, televiziunea live are aproximativ 79% din piața de conținut video, pe când cele celelalte au au adunate 21%.