Un bărbat din București a ajuns la spital în stare gravă, după ce telefonul lăsat de fiica sa la încărcat, peste noapte, a luat foc.
Dispozitivele mobile, incluzând și smartphone-urile, reprezintă un adevărat pericol atunci când sunt lăsate nesupravegheate la încărcat, întrucât acumulatoarele acestora pot exploda.
Un bărbat din Capitală a ajuns la spital, după ce locuința în care locuiește a fost cuprinsă de flăcări, incendiul pornind de la o priză, unde era pus la încărcat telefonul mobil.
„Incendiul se manifesta la interiorul unui apartament la nivelul dormitorului, pe 15 mp, erau degajări masive de fum. Au fost evacuate cinci persoane, două cu ajutorul aparatului de respirat autonome și trei cu ajutorul nacelei, s-au acordat îngrijiri medicale pentru șapte persoane, una singură necesitând îngrijiri la spital”, a declarat un pompier.
Cazul din București a fost explicat de fiica bărbatului spunând că: „A bubuit telefonul meu. Eu eram la baie, am simțit miros de fum, am deschis ușa și am văzut că ies flăcări din camera mea, am luat copilul și am fugit pe scări, iar tata a rămas să stingă. Ulterior nu a reușit și l-au coborât jos cu scara”, potrivit Adevărul.
Acumulatoarele telefoanelor mobile explodează, cel mai frecvent, din cauza căldurii excesive. Odată pus la încărcat, telefonul devine prea fierbinte, iar structura chimică a componentelor telefonului poate fi distrusă.
Un studiu realizat de PC Mag arată că cele mai periculoase sunt telefoanele cu doi ani vechime, pentru că, odată utilizate intensiv, acumulatoarele se degradează în mod natural, pierzându-și proprietățile inițiale.