Proiect: Telefoanele mobile pe care nu funcționează RO-ALERT, interzise

Proiect: Telefoanele mobile pe care nu funcționează RO-ALERT, interzise
Sursă foto: hepta.ro

Telefoanele mobile care nu recepționează mesajele RO- ALERT, prin care populația este avertizată cu privire la fenomene meteo periculoase și situații de urgență, nu vor mai putea fi comercializate, după o perioadă de tranziție de 6 luni pentru lichidarea stocurilor existente, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență.

Mai precis, un proiect de ordonanță de urgență, care urmează să fie adoptat în perioada următoare de Guvern, prevede că: Telefoanele mobile aflate în stoc sau contractate înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT, pot fi comercializate până la lichidarea acestor stocuri, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Ulterior, după expirarea celor 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se interzice operatorilor economici comercializarea telefoanelor mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO- ALERT.

Proiectul prevede o serie de alte obligații tehnice atât pentru furnizori, cât și pentru comercianții de telefoane mobilă, inclusiv aceea de a afișa informațiile privind capacitatea dispozitivelor mobile de a recepționa mesaje RO-ALERT.

” (1) Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligația de a furniza și a menține pe paginile web proprii, cât și la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informații privind: a) capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT; b) modalitățile de activare a acestor facilități pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat. (2) Informațiile menționate la alin.(1) se transmit și Serviciului de Telecomunicații Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT”, se arată în proiect, potrivit profit.ro.

Nerespectarea noilor prevederi va fi considerată contravenție și va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 5.000 și 100.000 lei, inclusiv în cazul repetării acestor fapte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`