Supărate din cauza regulilor, Apple și Meta spun că nu vor oferi viitoarele lor funcții și modele bazate pe inteligență artificială țările din UE

Supărate din cauza regulilor, Apple și Meta spun că nu vor oferi viitoarele lor funcții și modele bazate pe inteligență artificială țările din UE
Sursa Foto: Hepta/ Sven Hoppe

Apple și Meta au anunțat că nu vor oferi viitoarele lor funcții și modele bazate pe inteligență artificială (AI) către țările din Uniunea Europeană (UE). Ambele companii și-au justificat decizia prin „incertitudinile din punct de vedere al reglementărilor”.

UE acuză cele două companii de comportament anti-competitiv

Apple a specificat că funcțiile Apple Intelligence, programate să fie lansate în această toamnă împreună cu noua serie de iPhone-uri, nu vor fi disponibile în țările din UE.

„Din cauza incertitudinilor din punct de vedere al reglementărilor aplicate de Digital Markets Act, nu credem că vom putea să aducem toate aceste funcții noi – iPhone Mirroring, îmbunătățiri pentru SharePlay Screen Sharing și Apple Intelligence – către utilizatorii noștri din Uniunea Europeană în acest an”, a declarat Apple într-un comunicat oficial.

Meta a urmat exemplul Apple și a anunțat că nu va lansa următorul său model AI multimodal în UE, folosind un limbaj similar în comunicatul său oficial: „Meta nu va lansa următorul său model AI multimodal – și viitoarele iterații – către clienții din Uniunea Europeană din cauza a ceea ce consideră că este o lipsă de claritate din partea organismelor legiferatoare”, a raportat Axios, citat de Ziare.

Uniunea Europeană a reacționat rapid la aceste anunțuri, descriind decizia Apple ca o „declarație deschisă” de comportament anti-competitiv.

Oficialii UE consideră că aceste măsuri sunt un mod de a exercita presiune în contextul investigațiilor antitrust în care sunt implicate ambele companii.

Mișcările celor două companii par a fi mai degrabă strategii de negociere într-un context tensionat. UE reprezintă o piață crucială pentru ambele companii, iar lansarea unui nou iPhone „all about AI” fără disponibilitatea funcțiilor AI pe teritoriul european ar putea fi extrem de nepopulară și ar afecta negativ imaginea Apple și Meta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`