Specialiștii vă recomandă să nu țineți niciodată aceste dispozitive în apropierea routerului!

Specialiștii vă recomandă să nu țineți niciodată aceste dispozitive în apropierea routerului!
Wikipedia

Nimic nu e mai frustrant decât momentul în care pierzi conexiunea wireless cu routerul din locuință, iar fiecare utilizator care își dorește o legătură stabilă și rapidă la internet ar trebui să știe că există anumite dispozitive care pot influența lui buna funcționare și, chiar mai mult, îl pot distruge.

Ce alte dispozitive pot influența buna funcționare a routerului

În primul rând trebuie să cunoaștem care sunt dispozitivele care, aflate în apropierea routerului, pot perturba buna lui funcținonare, interferând cu semnalul Wi-Fi.

Mulți dintre noi adesea uităm să luăm în considerare impactul obiectelor lăsate în apropierea routerului, ignorând riscul că pot provoca defecțiuni.

Dispozitivele pe care specialiștii vă recomandă cu strictețe să nu le plasați în apropierea routerului sunt următoarele:

– frigider
– cuptor cu microunde
– monitoare pentru copii
– camere wireless
– dispozitive Bluetooth
– unități USB
– carduri cu bandă magnetică
– chei magnetice

Atunci când aceste dispozitive se află în vecinătatea routerului, ele pot intefera semnalul Wi-Fi emis de acesta, având drept rezultat o calitate redusă a conexiunii și o acoperire mai slabă a a zonei.

De asemenea, mai este recomandat să nu amplasați routerele Wi-Fi în apropierea unor oglinzi, stratul de aliaj metalic cu care este acoperită o parte a acestora reflectează și obstrucționează semnalul.

Este bine să țineți departe de router și dispozitivele care folosesc tehnologia Bluetooth, care l-a rândul lor pot induce inferferențe în semnal

Cum să alegeți cel mai potrivit router

Un aspect extrem de important în alegerea unui router bun este viteza acestuia. Înainte de orice trebuie să ne asigurăm că routerul ales respectă cel mai recent standard în tehnologia Wi-Fi, cum ar fi 802.11ac sau 802.11ax, deoarece acestea oferă o viteză superioară și o acoperire mai bună a semnalului.

De asemenea, trebuie ținut cont și viteza pe care o oferă furnizorul de internet, pentru că un router mai rapid nu are sum să depășească setările făcute de provider.

Factori importanți în alegerea unui router sunt și suprafața locuinței precum și structura acesteia, care determină suprafața pe care trebuie să o acopere semnalul Wi-Fi. În cazul în care suprafața locuinței este mare sau are mai multe etaje, ar trebui căutat un router care să ofere o acoperire mai extinsă sau o soluție tehnică pe fiecare dintre etaje.

Majoritatea routerelor moderne sunt echipate cu bandă duală, care oferă două frecvențe: 2.4 GHz și 5 GHz. Frecvența de 2.4 GHz oferă o acoperire mai largă, dar cu o viteză mai mică, în timp ce frecvența de 5 GHz oferă viteze mai ridicate, dar acoperă o zonă mai restrânsă.

Dacă în locuință sunt destul de multe dispozitive care au nevoie să se conecteze la internet prin intermediul rețelei Wi-Fi,  o idee foarte bună ar putea fi alegerea unui un router cu bandă triplă, care include o a treia bandă de 5 GHz pentru a gestiona mai bine traficul de date.

Nu în ultimul rând, securitatea rețelei de internet este esențială pentru a te proteja împotriva amenințărilor online, de aceea e bine să ne asigurăm că routerul ales oferă opțiuni de securitate avansate, care să nu ofere prea multe opțiuni hackerilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:43 - O femeie a murit și mii de oameni și-au părăsit casele în timp ce inundațiile mătură Australia. Autoritățile au avertizat localnicii să se ferească și de crocodilii aduși de curenți
23:25 - Anunț șoc în NBA, Luka Doncic se mută la L.A. Lakers. Kevin Durant: „Este o nebunie!”
23:02 - Crin Antonescu: „Dacă PSD și-ar fi anunțat susținerea pentru Nicușor Dan, mai era PSD-ul pentru o anumită categorie la fel de nesuferit?”
22:35 - Crin Antonescu: Din 1990, încă din primele zile, elitele și-au și asumat un anumit rol, un anumit mesaj, bilanțul nu este unul fericit
21:49 - Toni Greblă, șef AEP, despre ipoteza că cineva ar fi atacat cibernetic informațiile AEP: „Este imposibil ca cineva să poată să atace cu succes în același timp, 7 servere, aflate în 7 locuri diferite”
21:32 - Accident grav pe DN 7, judeţul Vâlcea, cu trei vehicole implicate: Două persoane au rămas încarcerate, în zonă se circulă greu
21:19 - Toni Greblă: „Eu nu demisionez acum din două motive”. Șeful AEP consideră că alegerile din 24 noiembrie 2024 au fost foarte bine organizate
21:01 - Toni Greblă, șef AEP, despre cei care s-au autodenunțat că au primit bani în campania electorală: „Nu am primit nicio informare de la Servicii. Ce vreți să facă AEP?!”
20:42 - Toni Greblă, șef AEP: „Pentru afișele care nu erau inscripționate, am solicitat poliției județene din județele respective, să identifice imprimeria, tipografia, să ne comunice cine le-a comandat. Până în prezent niciuna dintre acestea nu ne-au răspuns. Sunt 4 sau 5 județe”
19:57 - Soţia lui Benjamin Netanyahu, anchetată penal: E acuzată că a intimidat martori din procesul de corupție al soțului său