Pas uriaș în studierea posibilității de dezvoltare a vieții în medii de microgravitație. Un eșantion de 6.000 de embrioni de șoareci trimiși în spațiu cu o misiune fără oameni la bord a evoluat după 80 de ore în cosmos, au transmis specialiștii chinezi, potrivit China Daily.
Aceștia au analizat fotografii de înaltă rezoluție, realizate din patru în patru ore, și au văzut că embrionii, formați inițial doar din două celule, au ajuns în doar trei zile la stadiul de blastocite, formă în care pot fi implantați în uter în cursul procesului de reproducere asistată.
Duan Enkui, coordonatorul colectivului care a efectuat acest experiment, a declarat că, astfel, s-a demonstrat faptul că ”pasul cel mai important al procesului nostru de reproducere, dezvoltarea inițială a embrionilor, este posibil în spațiul cosmic”.
Acesta a explicat că rasa umană este încă foarte departe de momentul în care va putea coloniza spațiul, dar este important să știm că putem supraviețui și ne putem reproduce în cosmos la fel ca pe Terra.