Sistem informatic de împiedicare a votului multiplu și de centralizare a rezultatelor: Alegerile parlamentare sunt monitorazate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale

Publicat: 10 12. 2016, 19:19

Măsuri speciale pentru o cât mai bună desfășurare a alegerilor! Serviciul de Telecomunicaţii Speciale implementează și la acest scrutin sistemul informatic de împiedicare a votului multiplu şi de centralizare automată a rezultatelor.

Tabletele existente în secţiile de votare fac parte dintr-un sistem informatic complex, al cărui creier se află în sediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Aici, sute de specialişti veghează la buna desfăşurare a procesului de vot şi monitorizează funcţionarea instrumentelor informatice din fiecare locaţie unde se desfăşoară votul.

Astfel, în orice moment, de la sediul Serviciului se pot accesa date despre parametrii de funcţionare ai tabletelor.

Totodată, sistemul trimite automat un avertisment dacă o anumită tabletă a fost deconectată de la sistem sau nu mai funcţionează.

Sistem informatic de împiedicare a votului multiplu și de centralizare a rezultatelor: Alegerile parlamentare sunt monitorazate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale

#DIRECT_ONE_aorouc#

La sediul central al STS, peste 100 de specialişti ai serviciului se vor afla în permanentă legătură cu operatorii din secţii pentru a le oferi asistenţă tehnică, dacă apar disfuncţionalităţi.

Pe parcursul votării, principala misiune a sistemului este de a împiedica votul multiplu. După închiderea secţiilor, tabletele se transformă automat în camere de luat vederi care filmează numărătoarea voturilor.

Dacă vreuna dintre camere este oprită, un semnal de alarmă se declanşează la sediul Serviciului, iar operatorul din secţia respectivă va fi automat contactat de un angajat al STS.

Toate înregistrările cu numărarea voturilor, din orice secţie de votare, fie că vorbim de cele din ţară sau din străinătate, vor fi stocate, timp de 3 luni în sediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.