Rețeaua X, suspendată în Brazilia: Elon Musk critică decizia Curții Supreme

Rețeaua X, suspendată în Brazilia: Elon Musk critică decizia Curții Supreme
July 25, 2023, Indonesia: In this photo illustration, Twitter's new logo can be seen on a smartphone screen and an image of Elon Musk's face in the background. Twitter's largest shareholder, Elon Musk, has decided to change the logo for the social media platform. Starting Monday 24 July 2023, the Twitter logo will change from a bird to an 'X.' (Credit Image: © Angga Budhiyanto/ZUMA Press Wire)

Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia a luat decizia vineri de a suspenda rețeaua de socializare X (fostul Twitter) în întreaga țară, pentru 24 de ore. Această măsură a stârnit reacții vehemente din partea lui Elon Musk, proprietarul platformei. Într-un mesaj pe rețeaua X, acesta a criticat decizia, menționând: „Libertatea de exprimare este fundamentul democrației și, în Brazilia, un pseudo-judecător neales este pe cale de a o distruge din motive politice.”

Judecătorul Alexandre de Moraes, membru al Tribunalului Federal Suprem (STF) din Brazilia și cunoscut pentru eforturile sale în combaterea dezinformării, se află în conflict deschis cu Elon Musk.

În plus față de suspendarea rețelei, judecătorul a cerut miercuri ca platforma să numească un reprezentant legal în Brazilia în termen de 24 de ore, sub amenințarea unei suspendări imediate a activităților sale.

Restricția a fost instituită cu puțin timp înainte de alegerile municipale din Brazilia, un moment crucial care va reflecta dinamica politică între susținătorii președintelui de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, și dreapta, unde Elon Musk este văzut ca un aliat. Alegerile sunt așteptate să fie un barometru important al influenței politice în țară.

X are aproximativ 22 de milioane de abonați în Brazilia, conform datelor de la site-ul de specialitate DataReportal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor
21:38 - Nicușor Dan, despre când va fi gata semaforizarea inteligentă în Bucureşti: Am atribuit studiul de fezabilitate. Pe bucăți, probabil cea mai rapidă – în 2 ani din acest moment (VIDEO)
21:29 - Nicușor Dan: Discuția de la Guvern despre traficul din Capitală a fost foarte tensionată. Am avut un șoc / Întreaga reglementare de urbanism a Bucureștiului a fost anulată de instanță / Discuții cu Ciolacu joi dimineață, la PMB (VIDEO)
21:13 - Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
21:13 - Pensionarilor ar urma să li se deconteze integral cheltuielile de mii de lei. Ce presupune acest proiect de lege depus în Parlament
20:58 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a fost găsită decedată într-un lac din Capitală
20:47 - Vasile Dîncu, despre achizițiile de lux făcute de Senat pentru protocol: Par costisitoare aceste lucruri, dar sunt, probabil, pentru întreg anul viitor, tot ceea ce vom avea pentru vizite oficiale (VIDEO)