Aplicația de social media Twitter (X) a ridicat luni seară, 29 ianuarie, interdicția cu privire la căutările referitoare la Taylor Swift.
Opțiunea a fost blocată săptămâna trecută ca urmare a răspândirii pe platformă a unor imagini falsificate, cu conținut sexual explicit, în care apare vedeta.
Chiar dacă opțiunea a fost reactivată, platforma „va continua să fie vigilentă în ceea ce privește încercările de a distribui acest conținut, pe care îl va șterge dacă îl va descoperi”, susține Joe Benarroch, directorul departamentului de operațiuni comerciale al platformei X, scrie Agerpres.
Căutările care conțineau numele Taylor Swift dădeau duminică, 28 ianuarie, drept rezultat un mesaj de eroare cu textul „Ceva nu a funcționat. Încercați din nou”.
O imagine cu Taylor Swift, care a fost numită „Persoana anului 2023” de revista Time, a strâns 47 de milioane de vizualizări, înainte ca acel cont să fie restricționat.
Interdicția în privința căutărilor a fost implementată după ce Casa Albă a afirmat că imaginile sunt „alarmante”, subliniind că platformele de social media au responsabilitatea împiedicării acestor dezinformări.
„Avem o politică de toleranţă zero faţă de astfel de conţinut”, se arată în comunicat. Echipele noastre înlătură în mod activ toate imaginile identificate şi iau măsuri adecvate împotriva conturilor responsabile de postarea lor”, se arăta în comunicatul X.
Casa Albă s-a arătat a fi îngrijorată de acest subiect și de imaginile generale cu ajutorul inteligenței artificiale.
„Ştim că aplicarea laxă a legii are un impact disproporţionat asupra femeilor şi un impact şi asupra fetelor, din păcate, care sunt ţintele în proporţie covârşitoare”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.
În prezent nu există nicio lege care să interzică fake-urile, însă au existat câteva demersuri la nivel de stat. În 2023, în Regatul Unit, partajarea pornografiei deepfake a devenit ilegală.
Vezi această postare pe Instagram