Piața criptomonedelor atrage atenția infractorilor cibernetici. Hackerii au furat de la investitorii crypto aproape 700 de milioane de dolari
În timp ce piața criptomonedelor continuă să se ridice, aceasta atrage și mai multă atenție din partea infractorilor cibernetici, care au furat active în valoare de aproape 700 de milioane de dolari de pe platformele de criptomonede numai în primul trimestru al anului 2022, potrivit Atlas VPN.
Suma este un maxim istoric pentru această industrie, reprezentând o creștere de 118% comparativ cu aceeași perioadă din 2021.
Hackerii au reușit să fure 682 de milioane de dolari
Datele se bazează pe cifrele furnizate de Slowmist Hacked, care colectează informații despre atacurile asumate împotriva proiectelor blockchain. Pagubele au fost calculate pe baza ratei de conversie a unei anumite criptomonede la momentul unui eveniment de hacking sau escrocherie.
În toată această perioadă, hackerii au reușit să fure 682 de milioane de dolari în 72 de evenimente de hacking, mai mult de jumătate din pierderi fiind atribuite hackerilor din ecosistemele Solana (SOL) și Binance Smart Chain (BSC), conform concluziilor recente ale echipei Atlas VPN.
În patru atacuri majore, Solana a suferit pierderi de 397 de milioane de dolari. Cel mai grav dintre acestea a fost hackingul asupra Wormhole, o punte de comunicare între Solana și alte rețele financiare descentralizate (DeFi), în timpul căruia platforma a pierdut aproximativ 334 de milioane de dolari.
Între timp, Binance Smart Chain a fost ținta a 12 atacuri, în timpul cărora hackerii de criptomonede au plecat cu o sumă totală de 99 de milioane de dolari.
Cum pun hackerii mâna pe datele bancare
Pe lângă imitarea aplicaţiilor populare de dating, pentru a colecta informaţii personale despre victime, infractorii cibernetici au început să răspândească e-mailuri care pretind că vin din partea unor femei în căutarea partenerilor.
Schema implică e-mailuri care includ un link către o pagină de phishing care imită un profil de pe un site de dating şi le cere oamenilor să completeze un formular cu preferinţele lor personale legate de un viitor partener. În cele din urmă, utilizatorului i se cere să-şi adauge informaţiile bancare.
Astfel, victima ajunge să piardă date şi bani şi nici nu are şansa de a cunoaşte oameni noi. Un exemplu de e-mail ce include un link de tip phishing.